Четвер, 22 листопада 2018 16:22

Актуальні питання трудового законодавства висвітлено на семінарі для бухгалтерів і працівників відділів кадрів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В рамках інформаційно-роз’яснювальних заходів, щодо упередження виплати заробітної плати «у конвертах», негативних наслідків «тіньової зайнятості», легалізації трудових відносин та з метою висвітлення актуальних питань трудового законодавства відбувся семінар для керівників, бухгалтерів і працівників кадрових служб.

Під час чергової роз’яснювальної акції інспектори праці роз’яснили переваги легальної зайнятості та ризики отримання її у «конвертах» як для працівників, так і для роботодавців, звернули увагу, що ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці. Попередили, що штраф за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору складає 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

На закінчення присутнім наголосили: Шановні роботодавці! Не чекайте проведення перевірок, працюйте в правовому полі, дотримуйтесь законодавства про працю!

Прочитано 521 разів