П'ятниця, 23 листопада 2018 09:43

У закладах загальної середньої освіти Умані відбулися заходи з відзначення Дня Гідності та Свободи

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З метою гідного відзначення п’ятої річниці початку доленосних для України подій, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави у закладах загальної середньої освіти міста 21 листопада 2018 року відбулися заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи.

З нагоди знаменної події у навчальних закладах проведені урочисті лінійки, на яких згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічки.

Для учнів 1-11 класів проведені бесіди, години спілкування, уроки мужності про масові акції громадського протесту в Україні, що відбулися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року.

З 19 по 23 листопада в Уманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №14 проходив інтегрований міжпредметний тиждень, присвячений 85-річниці Голодомору 1932-33 років в Україні під назвою «Скорботний 33-ій».

У ході тижня були проведені конкурси малюнків, творів-роздумів, спогадів рідних про Голодомор «Колосок пам’яті», виставка хліба, акція «Засвіти свічку пам’яті» та відкритий виховний хореографічний захід «Колосок пам’яті » за участю школярів навчального закладу.

Учні 5-11 класів ЗОШ №№ 3,11,14, НВК №7 зустрілися з учасниками антитерористичної операції та волонтерами. Гості розповіли учням про нелегкі будні військовослужбовців, які відстоюють мирне небо для усіх нас.

Також у школах міста тривали фотовиставки, конкурси стіннівок на теми «Ми пам’ятаємо», «Революція гідності. Хроніка основних подій», «Україна – єдина країна» та інші.

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 469 разів