Середа, 12 грудня 2018 10:26

Умань – кандидат на здобуття міжнародного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

11 грудня у Києві відбувся форум «Громада дружня до дітей та молоді: відзначення громад-кандидатів».

Учасниками заходу стали: Лора Білл, Заступник голови Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні; Олександр Ярема, Заступник Міністра молоді та спорту України; Олександра Чуркіна, Заступник Міністра соціальної політики України; Олександр Слобожан, Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Андрій Колобов, Голова Громадської спілки «Національна молодіжна рада України» та представники міст-кандидатів та ОТГ.

Церемонія нагородження відзначила лише 11 муніципалітетів-лідерів з 160 міст та ОТГ на здобуття міжнародного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді». Серед них і місто Умань, яке одним з перших виконало вимоги на отримання статусу кандидата на кінець 2018 року.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія форум відвідала заступник міського голови Жанна Лозінська.

Жанна Петрівна отримала почесну відзнаку від представників Уряду та партнерів під час церемонії нагородження глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», яка впроваджується з 1996 року у 38 країнах світу і вже охопила 3 000 муніципалітетів. 

Також заступник міського голови висловила слова вдячності організаторам проекту та привітала громади-кандидати з отриманням нового статусу.

В Україні ініціатива стартувала навесні 2018 року після підписання Меморандуму між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами. Про намір приєднатися до Ініціативи висловилися більше 160 українських міст та громад.
Довідково: Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямках розвитку добробуту всіх дітей та молоді. 

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування.

Відео з офіційної сторінки фонду ЮНІСЕФ у Facebook.

Yes

Прочитано 883 разів