Версія для друку
Субота, 22 грудня 2018 11:44

Депутати ухвалили бюджет міста на 2019 рік

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

21 грудня під головуванням міського голови Олександра Цебрія відбулась 57 чергова сесія міської ради VІІ скликання.

На початку сесії міський голова вручив нагрудний знак Міністерства освіти і науки «Василь Сухомлинський» за високий професіоналізм та впровадження сучасних методів виховання і навчання підростаючого покоління та Почесну грамоту виконавчого комітету Уманської міської ради за багаторічну сумлінну працю Світлані  Бурлаченко завідувачці дошкільного навчального №15.

Дипломом переможця творчого конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області за зайняте ІІ місце у номінації «Герої, які живуть поруч» за вагомий внесок у розбудову інформаційного простору держави нагороджено КП «Телекомпанія Умань», а також Грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення нагороджено Аліну Коваленко директорку КП «Телекомпанія Умань».

За підсумками роботи з розвитку масового футболу та його пропаганди, в закладах середньої освіти, дитячо-юнацьких спортивних закладів, футбольних і спортивних клубів, кращою на Черкащині у 2018 році визнано Дитячо-юнацьку спортивну школу №1. Відзнакою нагороджено директора ДЮСШ №1 Владислава Грязнова.

Під час сесії депутати міської ради розглянули низку питань.

Зокрема, депутати ухвалили бюджет, за яким житиме місто у 2019 році.

Як зазначила начальник фінансового управління міської ради Алла Петриченко, в цілому ресурс міського бюджету на 2019 рік становить 843,7 млн. грн., в т.ч. трансферти 431,3 млн. грн., з них:

 - освітня субвенція – 99,6 млн.грн.;

 - медична субвенція – 61,1 млн. грн.;

 - базова дотація – 12,8 млн. грн.;

 - соціальні субвенції – 255,3 млн. грн.;

- обласна субвенція на охорону здоров’я – 2,3 млн. грн.

До загального фонду міського бюджету зараховуються 17 джерел надходжень, основними з яких залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Питома вага цих податків в міському бюджеті складає 96,2 %.

Обсяг видаткової частини міського бюджету на 2019 рік визначено в сумі 858,6 млн.грн., з яких 809,7 млн.грн. – видатки загального фонду, 48,9 млн.грн. – видатки спеціального фонду, обсяг кредитування 1,3 млн.грн.

За рахунок загального фонду міського бюджету на фінансування заходів та утримання галузей передбачено:

на освіту – 290,4 млн. грн.

на охорону здоров’я – 101,6 млн. грн.

соціальний захист - 288 млн.грн.

культура і мистецтво – 15,5 млн.грн.

фізична культура і спорт – 9,2 млн.грн.

житлово-комунальне господарство – 29,5 млн. грн.

ЗМІ - 1,2 млн. грн.

резервний фонд – 300 тис. грн.

кредитування молодіжного будівництва та учасників АТО – 1,3 млн. грн.

Дохідна частина спеціального фонду становить – 27,7 млн. грн., в т.ч. 17,6 млн. грн. бюджету розвитку.

Також на сесії міської ради депутати затвердили Програми: економічного і соціального розвитку м. Умань на 2019 рік; розвитку та підтримки КНП «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської міської ради на 2018-2020 роки; розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, що надають спеціалізовану амбулаторну та стаціонарну допомогу населенню на 2018-2020 роки.

Міські обранці погодили обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у нічний час на території міста Умань.

Крім того, було затверджено зміни до: положення про відділ аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради; назви Уманського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – центру соціальних послуг; рішення міської ради від 31.01.2014 року № 3.5-48/6 «Про затвердження міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки»; Програми Уманської міської ради щодо організації розроблення містобудівної документації на період 2019 - 2020 роки.

На засіданні депутати затвердили питання про: структури виконавчих органів міської ради, загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів на 2019 рік; визначення офіційного друкованого засобу масової інформації, який оприлюднює акти Уманської міської ради та її виконавчих органів; передачу КП «Уманське ремонтно-експлуатаційне управління №3» витрат на технічне переоснащення (встановлення) комерційних вузлів обліку теплової енергії в приміщеннях житлових будинків; Норми надання послуг з вивезення побутових відходів в м. Умань  на 2018-2022 роки; міської програми «Безпечне місто на 2016 – 2020 роки» у новій редакції; Положення про аукціонну комісію Уманської міської ради з продажу об’єктів комунальної власності; розміщення КП «ТК Умань» та архівного відділу Уманської міської ради на праві довгострокового безоплатного користування нежитловими приміщеннями.

Надані дозволи: КП «Уманьводоканал» на відчуження основних засобів; ДЮСШ на списання основних засобів; КП «УМАНСЬКЕ РЕУ №3» згоди на списання з балансу багатоквартирних будинків.

Окрім цього під час 57-ї сесії Уманської міської ради депутати міської ради розглянули низку питань із землеустрою.

На сесії були присутні  30 депутатів міської ради.

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1624 разів