Середа, 30 січня 2019 10:41

Семінар з питань дотримання державних соціальних гарантій з оплати праці для бухгалтерів, голів ОСББ, ЖБК та приватних підприємців

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

29 січня 2018 року фахівці Уманської міської ради, Уманського міського центру зайнятості, Управління праці та соціального захисту населення в рамках інформаційно-роз’яснювальних заходів, провели семінар для бухгалтерів, голів ОСББ, ЖБК та приватних підприємців з метою висвітлення актуальних питань дотримання державних соціальних гарантій з оплати праці.               

Всім присутнім було наголошено на обов’язковій легалізації трудових відносин та дотриманні роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці.

Мінімальними державними гарантіями в оплаті праці є не лише мінімальна заробітна плата, але й норми і гарантії в оплаті праці, а саме: норми оплати праці за роботу в надурочний час, у святкові, неробочі та вихідні дні, у нічний час, оплата щорічних відпусток та ін., які передбачені частиною першою статті 12 Закону України «Про оплату праці», тому суб’єктам господарювання потрібно дотримуватися закону та Кодексу Законів про працю.

Учасники семінару обговорили питання щодо застосування штрафних санкцій за недотримання мінімальних гарантій та вимог трудового законодавства, отримали роз’яснення з актуальних питань законодавства про працю та обговорили низку практичних аспектів нарахування заробітної плати працівникам.

На закінчення присутнім наголосили: Шановні роботодавці! Обовꞌязок кожного – це сплата податків за отриманий дохід. Виконання вимог законодавства з питань праці забезпечить захист трудових прав ваших працівників та дозволить уникнути відповідальності.

 

Прочитано 619 разів