Четвер, 07 лютого 2019 16:33

Офіційна інформація про реєстрацію дітей

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З метою забезпечення здобуття дітьми дошкільної та загальної середньої освіти визначено механізм ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, відповідно до Порядку затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 №684.

Ведення обліку організовується шляхом створення та постійного оновлення реєстру даних про дітей. Даний реєстр формується на підставі відомостей про кількість дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста, даних з інших реєстрів або баз даних, в тому числі з реєстру територіальної громади, який формується відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».

Для внесення даних до реєстру територіальної громади необхідно звернутись в Центр надання адміністративних послуг Уманської міської ради (далі - ЦНАП) за адресою: вул. Горького, 32/6, м. Умань.

Особа, яка досягла 14-ти років, вільно обирає собі місце проживання, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Місцем проживання фізичної особи віком від 10 до 14 років є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я тощо, в якому вона проживає, якщо місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна.

У разі спору місце проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років визначається органом опіки та піклування.

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами, місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Що стосується реєстрації місця проживання новонароджених дітей, то батькам, щоб виконати цю формальність, дається три місяці з дня народження дитини (пункт 5 Правил реєстрації місця проживання).

Для реєстрації місця проживання дитини необхідно подати:

1) заяву про реєстрацію малолітньої дитини;

2) свідоцтво про народження дитини;

3) паспорт матері;

4) паспорт батька (якщо розлучені – рішення суду, де вказано з ким з батьків залишається дитина, одинока мати – витяг з ВДРАЦС та ін.);

5) правовий документ на житло (договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про право власності та ін..);

6) квитанція про сплату адміністративного збору.

Якщо один з батьків зареєстрований за іншою адресою, надає письмову згоду в присутності адміністратора у ЦНАП.

Телефон для довідок: (04744) 3-08-66.

 

Прочитано 806 разів