Четвер, 14 лютого 2019 11:48

Семінар-навчання «Забезпечення дотримання трудового законодавства»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

12 лютого цього року в приміщенні КНП «Уманський центр первинної медико-санітарної допомоги» відбувся семінар-навчання «Забезпечення дотримання трудового законодавства» за участю спеціалістів відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради, інспекторів праці, керівників, бухгалтерів, кадрової служби та працівників цього підприємства.  

Начальник відділу аудиту та фінансового контролю Тамара Білоус проінформувала учасників семінару про стан забезпечення виконання делегованих повноважень органів місцевого самоврядування щодо створення посад інспекторів праці. Також зазначила, що, загалом, між відділом аудиту та фінансового контролю і роботодавцями вже налагоджена співпраця, особливо стосовно надання роз’яснень та консультацій щодо додержання законодавства про працю.

Спеціалістами відділу висвітлено питання порядку укладання трудових договорів, ведення та облік трудових книжок на підприємстві та терміни виплати заробітної плати найманим працівникам.

При розгляді основних вимог низки нормативно-правових актів, учасники семінару оновили свої знання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та обговорили характерні приклади застосування цих вимог на підприємстві. Також звернули увагу на відповідальність за недотримання трудового законодавства, що передбачена статтею 265 Кодексу України про працю.

На завершення заходу присутні обмінялися думками та досвідом.

За результатами навчання складено та зареєстровано в Управлінні Держпраці праці довідку про відвідування роботодавця з метою інформування його та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю.

Yes Yes Yes

Прочитано 691 разів