П'ятниця, 22 лютого 2019 08:12

В Умані вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…
Й заплакав Бог, побачивши загін – 
Спереду – сотник, молодий, вродливий, 
І юний хлопчик в касці голубій, 
І вчитель літній – сивий-сивий…
І рани їхні вже не їм болять, 
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло 
Як крила ангела, злітаючи назад, 
Небесна сотня в вирій полетіла…

18 - 20 лютого українська спільнота відзначала 5-ті роковини одних з найтрагічніших подій в новітній історії України та вшановувала пам’ять Героїв Небесної Сотні. Уманчани також долучились до пам’ятних заходів.

В навчальних закладах, закладах культури проведені вечори пам’яті, виховні години, тематичні зустрічі з очевидцями та учасниками Революції Гідності.

20 лютого за ініціативи волонтерської організації «Разом» відбувся мітинг-реквієм, на якому уманчани - учасники київського Євромайдану поділились спогадами, враженнями під час кривавих подій лютого 2014 року. Закликали бути мужніми, єдиними в прагненнях стати на захист свободи та  незалежності української народу та України. В пам’ять про загиблих на Майдані та сході України учасники мітингу поклали квіти, запалили «свічки пам’яті». Молодь приєдналася до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам‘яті» та почепили паперові білі ангелочки, як символ розстріляних мирних людей.

Цього ж дня в кінотеатрі «Прем’єра» організовано перегляд документального фільму «Зима у вогні», знятий режисером Євгеном Афінеєвським. Цей фільм оповідає про 93-денний період зими 2013-2014 років, змальовуючи такі події, як рух за громадянські права, що перетворюється на підтримувану мільйонами людей революцію. У кінострічку увійшли: інтерв'ю з протестувальниками, записи з місця подій та великомасштабний погляд на конфлікт.

На всіх заходах Героїв Небесної Сотні, українців, які загинули на Сході країни, боронячи свободу нашого народу, суверенітет і територіальну цілісність України, вшановували пам’ять «хвилиною мовчання».

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1269 разів