Середа, 27 лютого 2019 09:34

Всеукраїнська науково-практична конференція «Охорона психічного здоров’я в умовах війни»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

26 лютого в Умані відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Охорона психічного здоров’я в умовах війни» в рамках проведення спільного освітньо-просвітницького проекту щодо організації школи передового досвіду «Школа соціальних знань» КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради», Департамент соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації, Управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія учасників конференції привітала його заступник Жанна Лозінська та побажала плідної роботи, вироблення конструктивних пропозицій по покращенню соціального захисту учасників АТО та їх сімей.

Модератором Конференції виступила Галина Кучер начальник управління праці та соціального захисту населення, яка представила поважних гостей, зачитала вітальні адреси учасникам Всеукраїнської конференції від Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА та президента громадської організації «ВООІ «Гармонія» Юрія Антропова.

На зустрічі всім присутнім Галина Михайлівна презентувала досвід роботи в місті Умань щодо соціальної та психологічної реабілітації учасників АТО.

Науковці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка та працівники КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради» презентували власний досвід роботи з учасниками АТО/ООС, членами їх сімей.

Від Владлена Лепського директора КЗ «ЧОЦМСЕ» ЧОР Галині Михайлівні за плідну та реформаторську співпрацю вручено Грамоту та медаль «Патріотка України». Голова виконавчого комітету Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму» Сергій Каштан вручив грамоти Галині Кучер та Оксані Кравченко за активну співпрацю з громадськими організаціями з інвалідністю, чорнобильців, АТО по впровадженню креативно-інноваційних методів роботи. Також Оксану Кравченко було нагороджено орденом «Чорнобильський спас».

В Конференції взяли участь фахівці із соціальної роботи, соціальні працівники, психологи, медики, реабілітологи Центру соціальних послуг, психологи закладів охорони здоров’я, освіти, військового комісаріату, науковці, актив громадських організацій учасників АТО та сімей загиблих, волонтери, всі, хто працюють та спілкуються з учасниками АТО/ООС, внутрішньо переміщеними особами та їх родинами.

Також на зустрічі з доповідями виступили представники охорони здоров’я – голова ЛКК Катерина Захарчук та лікар-психіатр Катерина Марченко, які розповіли про надання медичної допомоги учасникам АТО.

Обговорено ряд проблемних питань в конструктивному діалозі та дискусіях. По закінченню Конференції напрацьовано ряд пропозиції щодо покращення соціальної та психологічної реабілітації учасників АТО.

Yes Yes Yes Yes

Прочитано 577 разів