Четвер, 07 березня 2019 11:08

В Умані створено комплексну систему з надання послуг паліативного догляду

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

06 березня відбувся круглий стіл з питання створення єдиної, комплексної системи паліативної допомоги та соціальних послуг паліативного догляду для забезпечення максимально можливої якості життя людини з невиліковною хворобою та їх рідних.

Міський голова Олександр Цебрій наголосив на важливості тематики круглого столу та привітав гостей, які з робочим візитом завітали в місто Умань для участі у засіданні. Це представники Міністерства соціальної політики України у складі Юлії Гайдаржи – генерального директора Директорату соціальних послуг та інтеграції Мінсоцполітики та керівників експертних груп Мінсоцполітики Оксани Сулими та Юрія Чорній. Департамент соціального захисту населення Черкаської ОДА представляли директор – Руслан Чикало, його заступник – Олег Шимчук та головний спеціаліст - Людмила Волинець.

Від управління охорони здоров’я Черкаської ОДА взяв участь у засіданні – Максим Босенко – завідувач Центру паліативної допомоги КНП «Черкаський обласний онкодиспансер» ЧОР. Від нашого незмінного спонсора соціальних проектів взяла участь Вікторія Миколаюк – директор БО «Фонд Родини Нечитайло». А також представники закладів охорони здоров’я та соціального захисту з міста Умань, Золотоноша та Тальне, які працюють у сфері надання соціальних послуг населенню.

Всі учасники круглого столу активно обговорювали проблематику паліативної допомоги населенню. Висловлювали пропозиції щодо взаємодії служб, які працюють у сфері надання паліативної допомоги, що є важливою складовою системи охорони здоров’я та соціального захисту громадян.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер презентувала досвід роботи міста Умань по наданню послуг з паліативної допомоги населенню. Повідомила, що відповідно до потреб територіальної громади потребують послуг паліативного догляду 595 осіб, з них 58 одиноких громадян. В Будинку ветеранів 24 одиноких престарілих громадян отримують послуги паліативного догляду, на дому – 10.

Начальник відділу охорони здоров’я Уманської міської ради Артур Семенець наголосив на важливості співпраці медичних та соціальних працівників при наданні паліативної допомоги невиліковним хворим.

По закінченню обговорення Галина Кучер та Артур Семенець підписали угоду про співпрацю між управлінням праці та соціального захисту населення та відділом охорони здоров’я про надання паліативної допомоги населенню міста.

Сподіваємось, за підтримки Мінсоцполітики, Департаменту соціального захисту населення та управління охорони здоров’я Черкаської ОДА, спонсорів та меценатів ми реалізуємо спільні соціальні проекти з надання послуг паліативного догляду та право людини на гідне життя.

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 957 разів