Понеділок, 18 березня 2019 09:01

В Умані відбувся фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

16 березня в міському Будинку культури відбувся Всеукраїнський фестиваль фронтових пісень «Пісні, народжені в АТО», приурочений до Дня українського добровольця, що відзначається на державному рівні 14 березня, та присвячений воїнам, які виборюють волю та незалежність нашої держави на сході України.

Цей фестиваль, що ініційований Уманською міськрайонною волонтерською організацією «Разом» та підтриманий міським головою Олександром Цебрієм, став для нашого міста традиційним. Адже проводиться вже третій рік поспіль, перетворившись в глобальний всеукраїнський проект.

Автори пісень – українські воїни та волонтери. Вони приїхали на концерт з різних куточків України, а дехто – саме з передової.

На початку заходу учасників фестивалю привітала заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Любов Плотнікова та зазначила: «Нещодавно, 14 березня Україна відзначала День добровольця. Хочу подякувати всім тим, хто став на захист нашої країни, не чекаючи на мобілізацію чи призови.

Низький уклін нашим оборонцям, хто з честю і сьогодні продовжує боротися за незалежність України, волонтерам та громадським організаціям учасників АТО за допомогу нашим захисникам».

Також Любов Павлівна вручила Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради:

- за героїзм та мужність, проявлені при захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня українського добровольця, учасникам АТО та бойових дій:

1) Бузиновському Сергію Анатолійовичу, члену громадської організації «Уманська міськрайонна спілка учасників АТО»;

2) Горницькому Олегу Леонідовичу, члену громадської організації «Уманська об’єднана спілка ветеранів АТО, ветеранів, інвалідів Армії»;

3) Груцю Віктору Івановичу, члену громадської організації «Ветерани та інваліди війни з числа учасників АТО «БУЛАТ»;

4) Діденку Володимиру Пилиповичу, члену громадської організації «Уманська об’єднана спілка ветеранів АТО, ветеранів, інвалідів Армії»;

5) Долейку Олександру Сергійовичу, члену громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО»;

6) Мусатову Олегу Васильовичу, члену громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО»;

7) Муратову Дмитру Олександровичу, члену громадської організації «Уманська міськрайонна спілка учасників АТО»;

8) Созанському Михайлу Валентиновичу, члену волонтерського Центру «Уманський міськрайонний центр «До Перемоги»;

9) Ткачуку Віталію Анатолійовичу, члену волонтерського Центру «Уманський міськрайонний центр «До Перемоги»;

10) Третяку Владиславу Юрійовичу, члену громадської організації «Ветерани та інваліди війни з числа учасників АТО «БУЛАТ».

- за щиросердечну доброту, безкорисливість, чуйність і незламну віру у свій народ, за допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, їх родинам, активну участь в громадському житті міста:

1) Блажчуку Владиславу Михайловичу, волонтеру, члену Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом»;

2) Вовку Олександру Миколайовичу, волонтеру, члену Уманського волонтерського центру допомоги армії при Громадській організації «Закон і справедливість»;

3) Кузьменку Івану Васильовичу, волонтеру, члену Уманського волонтерського центру допомоги армії при Громадській організації «Закон і справедливість»;

4) Пухальському Євгенію Миколайовичу, бійцю-добровольцю, керівнику Уманського волонтерського центру допомоги армії при Громадській організації «Закон і справедливість»;

5) Ткаченку Владиславу Володимировичу, волонтеру, члену Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом»;

Почесні грамоти Уманської районної державної адміністрації за значний особистий внесок у відстоювання свободи, незалежності, територіальної цілісності, державного суверенітету України та з нагоди Дня українського добровольця були вручені:

1) Піскорському Тарасу Михайловичу - бійцю окремої тактичної групи «Воля» Самооборони Майдану, жителю с. Рижавка;

2) Яленку Володимиру Віталійовичу - бійцю батальйону «Донбас», жителю с. Старі Бабани;

3) Шпірку Миколі Владиславовичу - бійцю добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» п’ятого батальйону «Госпітальєри», жителю с. Кочубіївка;

4) Оніані Давиду - бійцю батальйону «Донбас», жителю с. Старі Бабани.

Почесними грамотами Уманської районної ради за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та з нагоди Дня українського добровольця відзначені:

Піскорський Олег Михайлович, боєць окремої тактичної групи «Воля» Самооборони Майдану, житель с. Рижавка;

Барилюк Юрій Аксентійович, боєць першого батальйону Національної Гвардії ім. Генерала С.П.Кульчицького, житель с. Дмитрушки;

Маданюк Василь Вікторович, боєць окремої тактичної групи «Воля» Самооборони Майдану, житель с. Шарин;

Малишев Євген Вікторович, боєць окремої тактичної групи «Воля» Самооборони Майдану, житель с. Коржовий Кут.

Надзвичайно хвилюючим моментом заходу стало звернення бійців-учасників фестивалю до матерів, чиї сини загинули в АТО, та вручення їм квітів.

Після того, як присутні хвилиною мовчання згадали всіх наших захисників, які віддали своє життя за волю України, розпочалася концертна програма фестивалю.

У виконанні українських оборонців звучали різні пісні. Кожна композиція – це окрема історія, крик душі кожного автора: про пережите на війні, справжню чоловічу дружбу, бойових  побратимів, загиблого товариша, про маму, кохану дівчину, рідний дім, любов до Вітчизни та мир.

Крім того, особливість цьогорічного фестивалю в тому, що разом з авторами пісень, бійцями-бардами, на сцені виступили і уманські виконавці. Для них стало справою честі заспівати пісні, що зародилися в окопах, бліндажах, під ворожими обстрілами і написані тими, хто захищає усіх нас, боронить Україну.

Присутні у залі не залишились байдужими до творчості наших захисників, зокрема були вражені її патріотизмом, вірою у світле майбутнє та мир в Україні.

Всі учасники були нагороджені дипломами та подарунками на згадку про Уманський фестиваль «Пісні, народжені в АТО».

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1332 разів