Версія для друку
Четвер, 11 квітня 2019 08:33

Науково-практичний семінар «Тенденції розвитку туризму м. Умань в умовах глобалізації»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Навчально-консультаційним центром «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Уманського національного університету садівництва» спільно з відділом туризму Уманської міської ради було проведено науково-практичний семінар «Тенденції розвитку туризму м. Умань в умовах глобалізації».

У роботі семінару взяли участь студенти спеціальності «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа», викладачі та співробітники профільної кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а також в.о. начальника, головний спеціаліст відділу туризму Уманської міської ради Світлана Паламарчук.
Семінар відкрила завідувач інституту Діана Нагернюк котра зазначила - що нині у світі туризм є третьою за величиною, після хімічної та паливної, галуззю економіки. У світовому ВВП туристична галузь займає близько 10%, в Україні лише 1,5%. Відповідно нашій країні є куди рости і до чого прагнути. Адже туризм не призводить до виснаження природних ресурсів, а виступає засобом економічного і соціального розвитку села, селища, міста, регіону і країни в цілому.

Про тенденції та перспективи розвитку туризму в місті Умань розповіла в.о. начальника, головний спеціаліст відділу туризму Уманської міської ради Світлана Паламарчук. Яка зазначила, що туризм – це один з ключових напрямків розвитку міста Умань, і що спільно з представниками туристичної галузі та усіма небайдужими до розвитку туризму міста, ми зможемо перетворити Умань на туристичне місто європейського рівня.
Під час заходу учасники дізналися про результати розвитку туризму в м. Умані за останні роки. Розглянули пріоритетні напрями розвитку туризму, напрями застосування сучасних технологій при промоції туристичної пропозиції та участь у міжнародних туристичних виставках. Адже в цьому році місто Умань вперше взяло участь у міжнародній виставці Ukraine International Travel&Tourism. На спільному виставковому стенді туристичних принад Черкащини Умань зайняла чільне місце.
З метою активізація розвитку туризму в м. Умань, просування туристичного продукту на міжнародний ринок, популяризацією туристичних можливостей міста розроблено та надруковано повнокольоровий двомовний буклет «Умань ― місто, де тебе чекають». За його допомогою гості з інших міст України, а також іноземці зможуть ознайомитися з туристичними об’єктами міста. Крім того розроблена авторська туристична карта та календар подій міста на 2019 рік.

Під час семінару Світла Паламарчук наголосила - що Умань розвивається як фестивальне місто. Тому практично кожного місяця в нашому місті відбуваються різноманітні фестивалі та культурно-мистецькі заходи, долучитися до яких зможе кожен охочий. Впродовж року буде проведено вже традиційні фестивалі фарб та повітряних куль – «Uman Holi Dance», «Монгольф’єрія», етнофестиваль «Шіді Ріді». Крім того, цього року усіх бажаючих відвідати Умань чекатимуть нові фантастичні можливості – віртуальні тури, цікаві туристичні маршрути та маса позитивних емоцій.

У ході спілкування всі учасники заходу відзначили, що місто Умань має колосальні потенційні можливості для розвитку туризму та достатньо конструктивних ініціатив, які сприятимуть активізації туризму в місті.
Дякуємо всім учасникам заходу за інтерес до теми і прагнення до співпраці.

Джерело:  http://ipod.udau.edu.ua/ua/novyny/nau...L9HB6-DRw0

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 986 разів