П'ятниця, 19 квітня 2019 08:49

Забезпечення дотримання трудового законодавства

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відділом аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради продовжується проведення навчання з питань дотримання трудового законодавства.

Так, нещодавно для керівників та працівників НВК №24 «Дошкільний навчальний заклад - загально-освітній заклад І ступеня»,  Уманської дитячо-юнацької спортивної школи №1, Комунального підприємства "Уманське ремонтно-експлуатаційне підприємство №3" спеціалістами відділу аудиту та фінансового контролю проведено  семінари на тему «Забезпечення дотримання трудового законодавства».  

Начальник відділу аудиту та фінансового контролю Тамара Білоус проінформувала учасників семінарів про стан забезпечення виконання делегованих повноважень органів місцевого самоврядування щодо створення посад інспекторів праці. Також зазначила, що, загалом, між відділом аудиту та фінансового контролю і роботодавцями вже налагоджена співпраця, особливо стосовно надання роз’яснень та консультацій щодо додержання законодавства про працю.

Під час навчання ознайомлено з порядком укладання трудових договорів, веденням та обліком трудових книжок та терміном виплати заробітної плати найманим працівникам.

При розгляді основних вимог низки нормативно-правових актів, учасники семінарів оновили свої знання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та обговорили характерні приклади застосування цих вимог на підприємстві. Також звернено увагу уповноважених посадових осіб на відповідальність за недотримання трудового законодавства, що передбачена статтею 265 Кодексу України про працю.

За результатами навчання складено та зареєстровано в Управлінні Держпраці довідки про відвідування роботодавця з метою інформування про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю.

Yes Yes

Прочитано 530 разів