Понеділок, 22 квітня 2019 17:18

Відбувся фестиваль «Уманська писанка - 2019»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

20 квітня у сквері імені Тараса Шевченка відбувся фестиваль «Уманська писанка-2019», який проводиться у нашому місті за підтримки міcького голови Олександра Цебрія вже третій рік поспіль.

Для уманчан та гостей міста була організована цікава фестивальна програма: арт-виставка, виставка-ярмарок великодньої атрибутики, різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих в яких взяли участь  заклади освіти  та культури, управління праці та соціального захисту населення,  громадські організації, майстри декоратнивно-прикладного та ужиткового мистецтва.

Окрасою заходу була презентація скульптур символу Великодня: стилізована писанка, виготовлена із сіна, каркасна писанка, оздоблена яскравими жовтими квітами, всередені якої розміщені маленькі писаночки та експозиція з куркою і крашанками, які презентували співробітники Уманського краєзнавчого музею.

Родзинкою заходу стала гігантська Великодня писанка з сакральним змістом, розписана уманськими художниками - викладачами Уманської дитячої школи мистецтв Ганною Юрійчук, Зоєю Шишковською та Мариною Довгань. Заввишки писанка близько півтора метра, у діаметрі – більше метра і вона є справді унікальною, оскільки це повністю авторська робота.

Ведучі фестивалю впродовж заходу розповідали присутнім про традицію святкування в Україні одного із найважливіших християнських свят – Воскресіння сина Божого Ісуса Христа.

Всі бажаючі змогли зробити яскраві селфі та фото біля цікавих Великодніх локацій на згадку про Уманський фестиваль. 

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 945 разів