П'ятниця, 26 квітня 2019 14:59

В Умані відзначили 33-і роковини Чорнобильської трагедії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

33 роки тому сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію людства – аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Традиційно цього дня представники уманської громади, керівництво міста, депутати міської ради, члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», працівники установ та підприємств міста, студентська та учнівська молодь зібрались біля пам’ятника жертвам Чорнобиля та вшанували пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя для ліквідації аварії.

«Наслідки трагедії мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіацією, сотні тисяч громадян переселено у безпечні місця, значних матеріальних збитків зазнало народне господарство.  Нешкодуючи життя і здоров’я, у битву з «невидимим ворогом» вступили тисячі кращих синів і дочок українського народу, серед яких і наші уманчани.

Ми, уманчани, низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто відійшов у вічність задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. Свято шануємо всіх учасників ліквідації наслідків аварії за проявлений героїзм та мужність в тих екстремальних обставинах», - сказав міський голова Олександр Цебрій. 

Також Олександр Володимирович вручив ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС матеріальну допомогу, Почесні грамоти Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради, виконавчого комітету Уманської міської ради, та ордени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» «Герой Чорнобиля».

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих чорнобильців та поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника «Чорнобиль 1986». Представники духовенства відправили панахиду за померлими внаслідок цієї страшної катастрофи.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 823 разів