П'ятниця, 10 травня 2019 08:34

В Умані відзначили День Перемоги

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З нагоди відзначення 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в місті Умань відбулися святкові та пам’ятні заходи.

9 травня громадськість, керівництво міста, представники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів вшанували пам’ять загиблих українців у роки Другої світової хвилиною мовчання та поклали вінки і квіти до обеліску Слави.

Відзначення Дня Перемоги продовжилось у міському Будинку культури святковим концертом «Солдатам Перемоги присвячуємо…» за участю творчих колективів міста.

Міський голова Олександр Цебрій привітав учасників заходу зі святом, подякував ветеранам війни за їх подвиг та жертовність в ім’я миру на українській землі. «Ми свято шануємо пам’ять про воїнів і партизан, які боронили та звільняли рідну землю від ненависних загарбників. Доземно вклоняємося матерям, вдовам, дітям війни за їх героїчний подвиг у відбудові країни у важкі повоєнні роки», - сказав Олександр Володимирович.

Також очільник міста зазначив: «Свято 9 Травня повинно нагадувати сучасникам, що немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній Українській землі! А єднання суспільства навколо цієї істини буде сприяти ефективному подоланню зовнішніх викликів та допоможе розбудові демократичної європейської держави».

Також цього дня відбулася святкова зустріч з ветеранами Другої світової війни. В Уманському краєзнавчому музеї, картинній галереї проводилися тематичні екскурсії.

На завершення свята для уманчан та гостей міста організовано концертну програму духового оркестру Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького «Салют Перемозі».

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 751 разів