Версія для друку
Середа, 15 травня 2019 14:17

Відкритий простір «Сценарії децентралізації в Умані»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

14 травня в місті Умань стартував проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що спрямований на створення сприятливого середовища для впровадження децентралізаційної реформи в Україні, зміцнення місцевого самоврядування.

Проект реалізується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID). Це вже третя хвиля реалізації проекту ПУЛЬС. Цього року в ньому беруть участь 70 громад України. Ініціаторами реалізації проекту в м. Умань стали Уманська міська централізована система бібліотек та Громадська організація «Шлях добра».

Так як бібліотека на сучасному етапі виконує різні функції, в тому числі й інформаційну, на її базі було організовано відкритий простір «Сценарії децентралізації в Умані». Участь у заході взяли секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк, координатор проекту ПУЛЬС Тетяна Дементьєва, керівники і працівники органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій та студентська молодь міста.

Діалог між владою і громадою виявився досить продуктивним. Секретар міської ради Людмила Кирилюк ознайомила присутніх з досягненнями уманської громади в умовах децентралізації та труднощами, що виникають під час впровадження реформи. Також окреслила перспективи, що нас чекають на прикладі швейцарського досвіду.

На заході обговорено новації в діяльності галузей освіти, медицини, благоустрою, архітектури, соціальної сфери. Учасники зустрічі задавали питання та вносили свої пропозиції щодо розвитку міста.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1973 разів