Вівторок, 28 травня 2019 11:28

«Є-малятко»: повний комплекс реєстраційних послуг для новонароджених

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект Мінісерства юстиції України, який надасть можливість батькам новонароджених під час державної реєстрації народження малюка отримати комплекс необхідних послуг, подавши лише одну заявку.

Пакет сервісів під умовною назвою «Електронне малятко» – це:

  • реєстрація місця проживання малюка;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • реєстрація новонародженого в електронній системі охорони здоров’я;
  • реєстрація дитини у реєстрі платників податків;
  • видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

         Таку заяву можна подати як в органі державної реєстрації актів цивільного стану, так і в закладах охорони здоров’я, та через Центри надання адміністративних послуг. Батьки можуть подати заявку в електронному вигляді.

         Система працюватиме дуже просто: батьки через електронний кабінет в себе вдома ідентифікують свою особу електронним ключем і подають одну заявку, в якій вказано ім’я дитини і ті послуги, які вони хочуть отримати.

         Заявку опрацьовують відповідні державні органи, а батьки отримають послугу без необхідності відвідувати різні держустанови. Проект «Є –Малятко» максимально спростить життя батькам, адже тепер їм не потрібно буде бігати по установам і готувати десятки документів. Ця послуга буде безкоштовною. Подібна система реалізовується у Канаді та Новій Зеландії.

Прочитано 637 разів