Понеділок, 03 червня 2019 14:54

В Умані пройшла наймасштабніша битва фарбами та конкурс сучасного танцю

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В яскраву палітру фарб перетворилася Умань 1 та 2 червня. В місті пройшов IV фестиваль HOLI DANCE UMAN 2019.

За два дні захід відвідало близько 8 тисяч гостей та було використано більше 500 кг різнокольорової фарби. Фарби й танці, майстер-класи для дітей та аквагрим, атракціони та конкурси – все поєдналося в Умані на фестивалі. Тут протягом двох днів тривав конкурс сучасного танцю та справжні битви фарбами.

- Фестиваль Holi Dance Uman приурочений до Міжнародного дня захисту дітей. Проводимо ми його 4 рік поспіль, - розповідає співорганізатор фестивалю Сергій Крикун. – Особливість фестивалю в тому, що це фактично хореографічний конкурс, який має свою фішку – битву фарбами холі. На заході цікаво дітям всіх вікових груп, і є де розважитися цілим родинам. Крім того, фестиваль - безалкогольний. Заснувала фестиваль у 2016 році хореограф студії танцю «Батерфляй» Мар'яна Швець. Тоді у ньому взяли участь декілька колективів та близько 1000 відвідувачів.

- Цьогорічний фестиваль відрізняється своєю масштабністю. До нас приїхали 31 колектив із 27 міст України. Найвіддаленіше з них знаходиться за 500 км від Умані, - додає співорганізатор, директор агенції «Умань концерт» Софія Чорномаз. – За два дні фестиваль відвідало близько 8 000 гостей. Під час битв кольорами було використано більше 500 кг фарб.

В танцювальному конкурсі брали участь діти різного віку. Найменшій з них 2,5 роки, найстаршому – 24. Вікторія Бакуменко із Жашкова. На конкурс вона привезла свій народний-хореографічний колектив «Едем». У його складі 114 дітей віком від 5 до 15 років.

- Ми готувалися до участі у фестивалі півроку. Підготували 7 номерів. Вперше беремо участь у подібному заході. Приємно, що тут можна позмагатися і розважитися, - розповідає Вікторія Бакуменкою. - Найбільше чекаємо на битву фарбою холі. Я такого ще не бачила, дуже цікаво, як все пройде, - додає 13-річна учасниця хореографічного колективу Катерина Коровська.

«Билися» фарбою всі – і дорослі, і малі. Ніхто не чекав на початок «офіційної битви» і починали кидатися холі відразу на вході. 15-річна Марина Федун прийшла на свято із подругою. Це їхній третій фестиваль.

- Кожного року я чекаю на «Холі денс». Мені б хотілося, щоб він був мінімум двічі на рік. Це так круто, що можна розважатися, розфарбовувати один одного фарбами і отримувати від того задоволення, - говорить дівчина.

Для учасників ООС (АТО), їхніх дітей та діток до 7 років вхід був безкоштовний.

- Я прийшов на фестиваль разом зі своїми синами 7 та 2 років. Вони в захваті. Та і я розважився. Згадав, як сам був у їхньому віці, - ділиться з нами учасник АТО Роман Чашурін. – Приємною несподіванкою стало те, що нам дали безкоштовні квиточки. Це дуже цінно у наш час.

Поринув у світ дитинства і Уманський міський голова Олександр Цебрій. Його діти осипали фарбою прямо на сцені, коли мер вручав призи переможцям конкурсів.

- На жаль, коли я був маленьким, то таких заходів не було. Виявляється кидатися фарбою дуже весело, - ділиться з нами Олександр Цебрій. – Ми живемо в такий час, коли позитивних емоцій не так багато в житті. Тому такі заходи як цей фестиваль просто необхідні. Крім, того вони розвивають туризм в місті.

Під час фестивалю проводилися благодійні акції для лікування 12-річного уманчанина Дениса Терещука, у якого видалено 90% кишечника.

- Ми розіграли лотерею, де головний приз був 4000 грн, 5 призів по 2000 грн. та флешки, футболки, чашки, павербанки, - розповідає представник генерального спонсора благодійного фонду «Разом з Кернел» Людмила Андрійчук. – Виручені кошти від продажу квитків для лотереї ми передамо батькам Дениса Терещука Долучився до благодійно акції і Преміум партнер фестивалю ЖК «Греків Ліс». - За кожні 10 гривень допомоги родині Дениса ми даємо благодійний сертифікат. На день Умані серед учасників акції розіграємо заохочення у вигляді квартири, - розповідає представник Преміум партнеру ЖК «Греків Ліс» Валентина Іскра. – А за півроку до проведення фестивалю ми запустили конкурс «Дім моєї мрії». Маленькі митці майже з усієї України надіслали свої малюнки. Кращі з них сьогодні отримали призи.

Загалом протягом 2 днів на захід завітали гості із 12 областей України – Київської, Черкаської, Вінницької, Кіровоградської, Полтавської та інших. Багато з них поєднували екскурсії до місцевого парку «Софіївка» і візит на фестиваль.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1199 разів