Середа, 05 червня 2019 10:33

Перемоги уманських шахістів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З 29 травня по 2 червня 2019 року у місті Золотоноша відбувся всеукраїнський турнір по шахам, шостий меморіал Ісаака Єфремовича  Болеславського.

В головному турнірі класу А участь прийняли 66 шахістів з Київської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької, Донецької, Черкаської, Сумської, Чернігівської, Харківської та Кіровоградської областей.

В турнірі класу А наше місто представляли троє гравців: Мельник Ілля, Клименко Богдан та їх тренер Жук Ігор.

Повторити минулорічний успіх Жуку Ігорю не вдалося, цього разу він розділив 1-2 місце, і за додатковим показником зайняв друге місце.  

Вдалим виступом відзначився 14-річний уманчанин Мельник Ілля, який виконав норму першого спортивного розряду, набравши 4.5 очка з 9 можливих. Лише трішки відстав від результату Іллі Клименко Богдан, у нього 3,5 очка.

У турнірі класу Б участь взяло 38 учасників, наше місто представляли також троє гравців, Марчук Сергій (11 років), та два брати Шмалюк Вадим (14років) та Шмалюк Максим (9років). Для хлопців це був перший турнір такого високого рівня, адже лише недавно вони записались на шаховий гурток. Хвилювання давалось взнаки на початку турніру, втім, під кінець хлопці освоїлись, і почали набирати вкрай важливі очки. Результат Максима і Вадима цілком прийнятний, 3.5 очка у обох, крім того, воля жеребкування звела їх грати у шостому турі між собою, і їхня партія також не виявила переможця. Сергій Марчук набрав 2 очка.

Крім того, 28 червня за день до початку турніру відбувся семінар по підготовці шахових суддів. Ігор Жук отримав другу суддівську категорію, Шмалюк Вадим, Клименко Богдан та Мельник Ілля – категорію «юний суддя».

Вітаємо юних шахістів та їх тренера з вдалим виступом та бажаємо подальших перемог!

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1193 разів