Середа, 07 серпня 2019 16:08

Місто готується до масового приїзду брацлавських хасидів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

7 серпня відбулося засідання робочої групи виконавчого комітету Уманської міської ради щодо оперативного розв’язання питань під час масового перебування в місті брацлавських хасидів у вересні-жовтні цього року. Провів засідання перший заступник міського голови Сергій Клочко.

Цьогоріч святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана триватиме з 29 вересня по 1 жовтня. Саме на цей період очікується прибуття понад 30 тисяч паломників з різних країн світу.

Представники служб і підрозділів, які задіяні в організації прийому паломників, проінформували про підготовку до приїзду великої кількості прочан, зосередившись на проблемних питаннях, які потребують вирішення. Було обговорено низку питань, серед яких:

- забезпечення правопорядку, безпеки дорожнього руху, безпеки мешканців міста та іноземних громадян під час святкування Рош-га-Шана;

- запобігання терористичним актам та забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації під час масового перебування в місті паломників;

- забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя та надання якісної і своєчасної медичної допомоги;

- забезпечення надходжень до бюджету від здійснення юридичними та фізичними особами різних видів діяльності, пов’язаних з приїздом паломників-хасидів на святкування Рош-га-Шана;

- справляння туристичного збору податковим агентом, визначеним міською радою;

- організація торгівлі продовольчими та іншими товарами в районі паломництва;

- боротьба із самовільно збудованими об’єктами, які знаходяться на території паломництва;

- забезпечення на належному рівні надання комунальних послуг, санітарного очищення мікрорайону паломництва;

- забезпечення цілодобового водопостачання і водовідведення, належного електро-, газопостачання району паломництва та інші.

Сергій Клочко наголосив на важливості взаємодії всіх органів влади, установ і організацій задля оперативного вирішення питань, що стосуються прийому паломників, та створення комфортних умов проживання уманчан і перебування іноземних громадян на території міста.

Нагадаємо, що У 2018 році на святкування Рош-га-Шана Умань відвідало 27876 паломників-хасидів із 22 країн світу.

Прочитано 1526 разів