П'ятниця, 23 серпня 2019 12:33

Уманчани відзначили День Державного Прапора України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

23 серпня з нагоди  Дня Державного Прапора України на площі Соборності в Умані відбулось урочисте підняття Державного Прапора України.

На майдані вишикувались військовослужбовці Уманського гарнізону, співробітники Уманського відділу поліції ГУНП України в Черкаській області та Уманського РВ ДСНС України в Черкаській області, представники громадськості, організацій та підприємств, уманчани та гості міста.

Міський голова Олександр Цебрій привітав усіх зі святом та сказав: «Український прапор – це наш історичний дух, наша совість і незламність. Синьо-жовті кольори Державного Прапора України відбивають наші національні традиції, визначають нашу територію протягом тисячолітнього історичного періоду».  

Почесну місію урочистого підняття Державного Прапора України виконали учасник бойових дій на Сході України, військовослужбовець Збройних сил України, молодший сержант Олександр Талан та лауреат Обласної премії для молоді за особливі заслуги у розбудові молодіжної політики Катерина Чупіна.

Також очільник міста урочисто вручив паспорт громадянина України юним умачанам:

Марині Уманець;

Дар'ї Ісаєвій;

Анастасії Ренкус;

Володимиру Майстренку;

Павлу Гусятинському;

Яні Косенко.

На завершення церемонії уманчани традиційно розгорнули найбільший Прапор України в місті.

За традицією до знаменних величних дат нашої держави уманчани  вшановують видатних своїх земляків та віддають данину пам’яті державотворцям, борцям за свободу і незалежність України.

Так, міський голова Олександр Цебрій, молодь, громадськість міста поклали квіти до могил Надії Суровцової, легендарної українки, письменниці, журналістки, громадсько-політичної діячки, члена уряду Української народної республіки, та уманчан, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

Прочитано 644 разів