Вівторок, 24 вересня 2019 12:16

Облаштування зовнішньої реклами згідно вимог чинного законодавства України в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В Умані продовжується робота з приведення рекламних засобів, вивісок і табличок на території міста у відповідність до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003р. №2067 «Про затвердження типових правил розміщення зовнішньої реклами» та Правил розміщення зовнішньої реклами на території м. Умань, затверджених рішенням Уманської міської ради від 03.06.2009р. №3.7-47/5.   

18 вересня 2019 року під головуванням першого заступника міського голови  Сергія Клочка відбулося чергове засідання робочої групи з перевірки рекламних конструкцій на території міста. Розглядалося питання щодо розміщення зовнішньої реклами та тимчасових споруд на території міста, зокрема в мікрорайоні вул. Пушкіна.

З 30 серпня 2019 року по 03 вересня 2019 року  комісією представників відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради, Інспекції з благоустрою міста Умань та громадського формування  з охорони громадського порядку  «Уманська варта»  було проведено перевірку рекламних конструкцій та вивісок в мікрорайоні Пушкіна. При перевірці виявлено та зафіксовано, що переважна кількість рекламних конструкцій  були розміщені з порушенням Закону України  «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Результатом перевірки було відокремлено рекламні конструкції, що встановлені згідно діючих правил.

Відділом житлово-комунального господарства  Уманської міської ради підготовлено проект рішення Про демонтаж тимчасових споруд на території міста Умань, встановлених з порушенням законодавства, згідно з яким, всі тимчасові споруди, незаконно розміщені рекламні конструкції будуть демонтовані.

На сайті міської ради висвітлено інформацію про порядок оформлення дозволів на розміщення зовнішньої реклами та вимог до розміщення вивісок. Також відомості щодо узаконення рекламних конструкцій перекладено на іврит для гостей міста та жителів мікрорайону Пушкіна.

Уманська міська рада закликає суб’єктів розміщення  привести свої рекламні конструкції, вивіски, таблички тощо до вимог чинного законодавства України.

 

Прочитано 462 разів