Версія для друку
Понеділок, 07 жовтня 2019 17:11

День народження рідної Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Традиційно у першу суботу жовтня уманчани відзначили День міста Умань, проте святкування розпочалось ще напередодні.

04 жовтня відбулась зустріч із представниками делегацій, що завітали в Умань із поріднених міст України та світу, презентація фотопроекту іспанського митця Карлоса Гарсія Лаоса "Прогулянка вулицею" та перегляд фільмів ІІ Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "H-Uman International Cinema Festival".

05 жовтня у День міста в Центральному парку  свою роботу розпочала виставка установ, громадських організацій, вищих, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів міста, містечки: майстрів, розваг та атракціонів, сувенірів, організовано ярмарок і фестиваль вуличної їжі.

Урочисте  відкриття свята День міста Умань 20-19 розпочалося церемонією підняття Державного Прапора України, прапорів міста Умань та держав міст-побратимів. Із центральної сцени з Днем народження Умані всіх присутніх привітав міський голова Олександр Цебрій та зазначив: « Ми всі разом кожного дня спільними зусиллями робимо місто успішним, процвітаючим і перспективним. Містом у якому хочеться жити, працювати і ростити своїх дітей. Я хочу привітати кожну людину, життя якої пов’язане з Уманню та побажати усім вам злагоди, добробуту, миру та непорушної віри у світле майбутнє». Також під час офіційної частини святкування Олександр Володимирович відзначив "Кращих за професією" - керівників та працівників підприємств, музичних діячів, меценатів, вчителів міста.

Уманчани приймали вітання від представників делегацій міст-побратимів та запрошених гостей.

Цього ж дня організовано багато цікавих заходів – концертні програми творчих колективів міста, виступи гурту «Bagiroff band» та української співачки Ірини Федишин.  А завершився вечір традиційним світловим шоу на площі Соборності.

Свято продовжилось і наступного дня. Так, 06 жовтня відбулись дитячі велоперегони, танцювальний марафон «Молодь движує» та виступи уманських талантів.

Дякуємо організаторам, учасникам та всім причетним до проведення свята.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1869 разів