Версія для друку
Понеділок, 02 грудня 2019 12:49

Інклюзивний туризм міста продовжує розвиватися

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Уманському краєзнавчому музеї стартував інклюзивний проект «Бути ближчим». В рамках цього проекту проведено музейні інтерактивні екскурсії «Хліборобство від Трипілля до сьогодення» та «Дозвілля дітей минулого століття»  для учасників відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму центру інтегрованих соціальних послуг м.  Умані.  

Відвідувачі музею почули захопливу «історію хліба» від засівання до випікання та про значення печі в українській хаті кінця ХІХ – початку ХХ ст. Також стали учасниками практикуму із розтирання зерна за допомогою знарядь праці, якими користувалися трипільці та майстер-класу виймання випічки з печі за допомогою дерев’яної лопати, в результаті якого екскурсанти смакували пухкими паляницями.

На завершення присутні переглянули короткометражні мультфільми із субтитрами 80 –х років ХХ ст., відтворені за допомогою фільмоскопу.

Надалі застосування інклюзивних практик в музейному просторі надасть можливість створити доступне середовище і надавати доступні послуги для людей з інвалідністю, які мають право нарівні з іншими брати участь у культурному житті і мати можливість відвідувати музейні експозиції.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1079 разів