Версія для друку
Вівторок, 11 лютого 2020 17:12

В Умані відбувся семінар з питань профорієнтації для учасників АТО/ООС

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

11 лютого відбувся семінар на тему: «Здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб,які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях». Участь у заході взяли керівники та спеціалісти управління праці та соціального захисту населення, міського центру зайнятості представники громадських організацій учасників АТО, волонтерських організацій та учасники антитерористичної операції, які бажають отримати професійну реабілітацію.

Заступник міського голови Юлія Малішевська зазначила, що в Умані проживає понад 700 родин ветеранів війни АТО/ООС, яким надається всебічна допомога міської влади. Важливим завданням у роботі влади є сприяння учасникам АТО/ООС у виборі професії, зміни спеціальності з подальшим працевлаштуванням або веденням бізнесу. Значну роль у цьому відіграють інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги для підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер акцентувала увагу, що професійна реабілітація учасників АТО передбачає професійну підготовку, перепідготовку, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня, підвищення кваліфікації та спеціалізацію особи, спрямовані на здобуття та удосконалення професійних знань, умінь та навичок.

На заході учасники антитерористичної операції отримали детальну інформацію щодо переліку спеціальностей, можливостей та напрямків вибору професій.

На завершення учасники семінару мали змогу обмінятися думками, поставити запитання  та обговорити пропозицій.

Yes

Прочитано 719 разів