Понеділок, 17 лютого 2020 09:37

Уманчани відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

15 лютого уманська громадськість, керівництво міста та району, воїни-інтернаціоналісти та представники громадських організацій вшанували учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цей день 31 рік тому було виведено радянські війська з Афганістану.

В м. Умань проживає близько 400 осіб, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території інших держав, з них 142 особи з інвалідністю внаслідок війни та 4 сім’ї загиблих уманчан  в Афганістані.

Міський голова Олександр Цебрій привітав учасників мітингу з визначною датою та зазначив: «Подвиги учасників бойових дій – це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю та шаною звертаємось до тих, хто живе поряд».

Також Олександр Володимирович вручив почесні грамоти та матеріальну допомогу учасникам бойових дій і родинам загиблих.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих у військових конфліктах та поклали вінки і квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Заходи продовжились в актовій залі педагогічного коледжу «Вечором пам’яті» за участю учасників бойових дій та студентської молоді.

В цей день до могил воїнів-афганців, обеліску Слави і пам’ятного знаку загиблих уманчан на Сході України були покладені вінки та квіти.

Довідково: В м. Умань проживає близько 400 осіб, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території інших держав, з них 140 осіб з інвалідністю внаслідок війни та 2 сім’ї загиблих уманчан  в Афганістані.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

 

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 511 разів