П'ятниця, 03 квітня 2020 12:06

Рішення виконавчого комітету Уманської міської ради

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

1 квітня прийнято рішення виконавчого комітету Уманської міської ради про введення додаткових обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції на території міста Умань:

Рішенням  затверджено обмежувальні заходи для населення у зв’язку з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, а саме:

У сфері громадсько-політичного життя:

1)обмежити пересування населення між містом Умань та іншими населеними пунктами України, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби (крім переміщення до/з місця роботи, отримання медичних та/або ветеринарних послуг, придбання товарів щоденної потреби та медикаментів, відвідування чи супровід осіб, які потребують опіки чи піклування, а також осіб з інвалідністю, догляду за тваринами, ритуальних обрядів без масового скупчення людей).

2)заборонити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян (більше 10 осіб). До участі у заходах допускаються лише особи, які пройшли термометрію;

3)заборонити:

а) виходити із приміщень (помешкань) без вдягнених засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів);

б) перебувати на території м. Умань групами більше двох осіб (крім випадків, коли необхідне супроводження дорослими малолітніх, неповнолітніх дітей, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю; перебування в громадському транспорті; пересування групи з членів сім’ї; виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування покладених на них функцій у складі аварійних бригад);

в) перебувати на вулицях дітям віком до 14 років без супроводу дорослих;

перебувати на вулицях дітям віком від 14 до 17 років після 21:00 години без супроводу дорослих;

г) палити та/або вживати їжу чи напої в парках, скверах, прибережних чи лісопаркових зонах;

д) відвідувати ті об’єкти (заклади), робота яких заборонена на час карантину в установленому законодавством порядку.

Особам, які під час карантину, перебувають на робочих місцях, забороняється без службової необхідності залишати приміщення, де вони працюють. Перед виходом із приміщення рекомендується змінювати засоби індивідуального захисту органів дихання (маски, респіратори).  

Вигулювати домашніх тварин на вулицях дозволяється лише на повідках. Особа, яка вигулює домашню тварину, зобов’язана забезпечити мінімальну відстань у 2 м від своєї тварини до інших тварин та людей, і перебувати на вулиці з домашньою твариною визначений час (до 30 хвилин).

При виході на вулицю кожна особа повинна мати при собі документи, що посвідчують особу (для дітей – свідоцтво про народження, яке повинно бути у дорослої людини, з якою перебуває дитина), і на вимогу працівників поліції зобов’язана пред’явити ці документи, а також повідомити своє місце проживання та мету, для якої вона вийшла на вулицю.

Детальніше з рішенням можна ознайомитися за посиланням: http://uman-rada.gov.ua/index.php/dokumenty/rishennia-vykonavchoho-komitetu/item/15276-pro-vvedennia-dodatkovykh-obmezhuvalnykh-zakhodiv-shchodo-nedopushchennia-poshyrennia-koronavirusnoi-infektsii-na-terytorii-mista-uman

 

Прочитано 1632 разів