Середа, 06 травня 2020 14:15

«Велике будівництво»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

big build1

У 2020 році Президентом України було ініційовано початок масштабної програми «Велике будівництво», яка має забезпечити реалізацію державної політики щодо економічного зростання та інвестиційної привабливості територій, покращення надання соціальних послуг тощо.

Цією програмою передбачена масштабна розбудова інфраструктури України за бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти місцевих бюджетів.  

В планах Уряду протягом 2020 року збудувати:

  • 100 шкіл;
  • 100 дитячих садочків;
  • 100 стадіонів;
  • 200 нових приймальних відділень лікарень;
  • 4 000 км доріг. 

Кожен бажаючий може відстежувати реалізацію Національного проекту на інтерактивній мапі та в соціальних мережах. 

Відповідно до плану Укравтодору в Черкаській області буде відремонтовано та побудовано 234 км доріг державного значення.

Фінансування робіт забезпечується Дорожнім фондом, коштами, які Укравтодор залучає під держгарантії, та з частини грошей, які Україна отримала за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Ще 136 км доріг місцевого значення мають бути відремонтовані за кошти субвенції з держбюджету.

Тобто, у підсумку Черкащина отримає 370 км оновлених доріг.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області щоденно інформує про роботу дорожників.

Дороги, що ремонтуються на Уманщині:

  • М-05 Київ – Одеса – автодорога міжнародного значення, яка суміщується із частиною Європейського автомобільного маршруту Е95. Протяжність автодороги Черкаською областю становить 129,3 км. Цього року буде завершено відновлення дорожнього покриття у Жашківському районі області на автодорозі М-05 на ділянці 9,89 км. Підрядник: ТОВ «ШРБУ-48».
  • М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка – протяжність міжнародної автодороги Черкаською областю становить 65,6 км. Цього року буде відремонтовано та введено в експлуатацію 7,4 км дорожнього покриття. Це останній відрізок на автодорозі М-12 у Черкаській області, який буде відремонтовано у рамках проекту Транспортний коридор GO Highway. У попередні роки у межах Черкаської області відновлено 33,2 км покриття. Роботи ведуться на обході міста Умань на ділянці км 543+396-км 550+833 автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Підрядник: ТОВ «ШРБУ-48».
  • Н-01 Київ-Знам’янка – національна автодорога, яка з’єднує Київ з великим залізничним вузлом у Кіровоградській області. Вона поєднує відразу три області – Київську, Черкаську і Кіровоградську. Протяжність автодороги Черкаською областю становить 111,4 км. За планом в 2020 дорога має бути відновлена повністю у межах Черкаської області. 

Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань – загальна протяжність – 208,1 км. Розпочинається у місті Золотоноша, перетинає Кременчуцьке водосховище черкаською греблею, проходить через міста Черкаси, Смілу, Шполу, Звенигородку, Тальне та закінчується в Умані. Поєднує Черкаську область зі сходу на захід, розпочинається від національної автодороги Н-08 та закінчується біля міжнародних автодоріг М-05 та М-12. Наразі виконується поточний середній ремонт однієї ділянки автодороги у Звенигородському районі протяжністю 6 км, тривають процедури закупівлі послуг на проведення ремонту на 16,5 км. Загалом у цьому році Укравтодор запланував відремонтувати 174 км автодороги Н-16. За рахунок додаткового фінансування у 2020 році заплановано відновити ще 110 км автодоріг державного значення Черкаської області. Зокрема заплановано відновити найбільш аварійні ділянки дорожнього покриття автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань.

big build2

Прочитано 712 разів