П'ятниця, 06 березня 2015 14:22

Уманчани вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Традиційно на початку березня світова спільнота вшановує пам’ять великого Кобзаря, поета і митця України – Тараса Григоровича Шевченка. Щороку у шевченківські дні збираються мільйони українців, щоб помолитися за спокій його душі, прочитати вірші та згадати його заповіти.

Уманська громада також долучилась до вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

Так, 6 березня керівництво міста, депутати, представники підприємств, установ, організацій, громадськість поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та вклонились світлій пам’яті поета.

У міському Будинку культури відбулись урочистості, під час яких заступник міського голови Людмила Кирилюк звернулася до громадськості з вітальним словом: «Тараса Шевченка по праву називають одним із найбільш видатних умів історії людства, бо нелегко знайти приклад, коли б одна людина, поєднавши в собі талант поета, живописця, мислителя, геніального творця, так помітно піднесла духовність, самосвідомість цілого народу». Крім того, Людмила Миколаївна наголосила, що нині Кобзарева духовна присутність надає особливого характеру нашому буттю. Державність, цілісність України, єдність суспільства, української культури в часі і в просторі - ось чим ми повинні жити сьогодні.

По завершенню урочистої частини студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка представили культурно-мистецьку програму, присвячену Генію українського народу.














Прочитано 1316 разів