Середа, 18 березня 2015 17:10

Нове керівництво кп «Уманьводоканал» розробило інвестиційну програму розвитку підприємства на 2015 рік

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Початок роботи Юрія Миколайовича співпав із найскладнішим періодом роботи підприємства. Складний  фінансово-економічний стан, великі борги, загальна сума яких на початок 2015 року становила більше 18 млн. грн., незадовільний технічний стан і зношеність значної частини систем водопостачання та водовідведення, як наслідок – часті аварії. Лише за 2014 рік було ліквідовано 403 аварійних ситуацій на водопровідних мережах, а також 11 аварійних ситуацій та 1100 засмічень на мережах водовідведення.

Новий керівник не сидить склавши руки. КП «Уманьводоканал» за підтримки міської влади порушено питання перед ТОВ «Білоцерківвода» щодо переведення м. Умані на оптовий тариф, що дасть змогу полегшити фінансовий тягар на підприємство.

Щодо зміни тарифу на водопостачання та водовідведення, то Юрій Токарев зазначив, що з 2011 року встановлення, зміну тарифу вилучено із повноважень місцевої влади. Відтепер цю функцію покладено на керівництво Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Та від керівництва КП «Уманьводоканал» залежить, наскільки вдасться зменшити втрати води у мережі. Для цього розроблено інвестиційну програму на 2015 рік, якою передбачено наступні заходи:

-         регулювання тиску гідравліки системи водопостачання, що дасть економію близько 1000 м3 води на добу,

-         проведення зонування систем водопостачання м. Умані,

-         оптимізація роботи аварійних бригад.

         На даний час КП «Уманьводоканал» оснащує лічильники антимагнітними пломбами, що дають змогу зафіксувати факт спроби споживача вплинути на дію лічильника.

Юрій Миколайович визначив і стратегічні плани підприємства. Великі надії керівник покладає на гідрогеологічні пошукові роботи, що допоможуть вивчити підземні запаси води, на які може розраховувати місто. Як альтернативне джерело водопостачання розглядається також і р. Синюха.

«Важливо визначити стратегічний напрямок розвитку підприємства. Лише тоді буде зрозуміло, куди рухатися і як розвивати виробництво», - підкреслив Юрій Токарев.
Прочитано 1476 разів