Вівторок, 24 березня 2015 16:45

Відзначення тижня французької весни

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В період з 10 по 20 березня у місті проходили заходи щодо відзначення тижня французької весни, спрямовані на популяризацію французької культури, мистецтва та побуту.

У рамках тижня франкофонії були проведені цікаві та змістовні виставки малюнків для учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Весна в Умані та в Парижі», виставки робіт декоративно-прикладного мистецтва «Весняний передзвін» для вихованці позашкільних навчальних закладів, виставки літератури у шкільних бібліотеках «Творчість французьких письменників та поетів», а також театралізації французьких казок для учнів 1-4 класів та вихованців дошкільних навчальних закладів.

Календар тижня франкофонії у дошкільному навчальному закладі № 12 був надзвичайно насичений різноманітними культурними подіями та заходами: це і виставка дитячих робіт «Стежками французьких казок», майстер-класи, зустрічі. Протягом тижня дошкільнята із задоволенням інсценували казки французьких письменників.

По завершенню тижня в Уманській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №11 ім. М.П.Бажана було проведено свято «У світі французьких казок», яке підготували  вихователі груп продовженого дня учнів 1-4 класів. На святі були представленні різножанрові постановки казок: театр тіней показав казку Ш. Перро «Попелюшка», традиційно проінсценізована французька народна казка «Про селянина та його пана», сучасна інтерпретація казки Ш. Перро «Червоний Капелюшок» та лялькова вистава казки «Необачна дівчинка». Разом з улюбленими героями глядачі навчилися поважати сильних і проявляти милосердя до слабких, розгадували таємниці і знаходили відповіді, шукали скарби і розуміли, що скарб – це дружба і любов.

Ці заходи сприяли розвитку творчих здібностей, виконавської майстерності дошкільнят та учнів, дали змогу учасникам та гостям долучитися до світу емоцій та почуттів, до світу прекрасного.

 



Прочитано 1230 разів