П'ятниця, 03 квітня 2015 09:31

Україна – більше за життя

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

2 квітня в Уманському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки «Україна – більше за життя!», присвячена Революції Гідності та подіям, які послідували за цим.

На виставці представлено майже 200 експонатів, чимала кількість яких надана безпосередніми учасниками подій, волонтерами, громадськими організаціями. В експозиції можна побачити каску, прошиту кулями, снаряди, залишки зброї, обгорілий бронежилет, тубуси від гранатометів. Велику цікавість у глядачів викликала військова форма нашого земляка Юлія Мамчура, який показав приклад вірності військовій присязі і народу України, відмовившись здавати російським окупантам авіачастину у Бельбеку.

На особливу увагу заслуговують експонати, зроблені дитячими руками: прапор Євросоюзу, виготовлений учнями міської гімназії, зворушливі листи, вірші і малюнки дітей, написані для бійців АТО.

Окрема вітрина присвячена уманчанам, які загинули під час антитерористичної операції на східних рубежах нашої країни. «Головне, аби експозиція, що розповідає про героїв, які віддали свої життя за нашу державу і кожного з нас, більше не поповнювалася і врешті-решт настав мир і спокій в нашій країні», – висловила бажання усіх присутніх заступник міського голови Людмила Кирилюк.







Прочитано 1301 разів