Вівторок, 26 травня 2015 15:01

Увага! Не станьте жертвою шахраїв .

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Шахрайства через мережу Інтернет при здійсненні купівлі цінностей. При замовлені товару, споживачі перераховують кошти на розрахункові рахунки та в подальшому не отримують замовлений товар. Розраховуватись за придбаний товар лише при перевірці отриманого товару. Під час здійснення операцій з купівлі-продажу не повідомляти номер банківських карток та інші банківські реквізити.

Шахрайство під приводом звільнення дітей чи родичів, які ніби-то за вчинення злочину потрапили до райвідділу міліції. Псевдо міліціонери представляючись працівниками правоохоронних органів, вимагають у потерпілих гроші для уникнення відповідальності їх родинних або дружніх зв’язків, за вчинення правопорушень, які насправді ними не вчинялися. 

Шахрайство під приводом корегувань з банківською карткою працівниками банків. Шахраї заволодівають коштами громадян, повідомляючи неправдиву інформацію про необхідність здійснення корегувань з банківською карткою в банкоматі та шляхом заміни паролів, використовуючи отриману різними шляхами інформацію про персональні дані власників платіжних карток  (платіжні системи).

 Шахрайство під приводом «зняття порчі». Не даючи отямитись, розповідаючи про якесь велике горе, яке чекає родину, шахраї беруться зняти чари злих сил за допомогою маніпуляцій з волоссям, голками, спаленим листком, хрестами, дзеркалами та ін. Після чого потерпілі віддають гроші та золоті вироби.    
 

НЕ СТАНЬТЕ ЖЕРТВОЮ ШАХРАЇВ

 

 


Не вірте невідомим, які під час телефонної розмови представляються працівниками банків та шляхом зміни паролів заволодівають грошима.

Під час здійснення операцій з купівлі-продажу не повідомляти номера банківських карток та інші банківські реквізити.


Не заводьте розмову з незнайомцями, ким би вони не були — ворожками, ясновидицями чи цілительками. На будь-які питання, не відповідайте, просто проходьте повз. 


Не вірте незнайомцям, які представляються працівниками міліції та за винагороду пропонують звільнити родичів від кримінальної відповідальності.

 


Якщо Ви запідозрили, що Вас намагаються обдурити, негайно телефонуйте до міліції за телефоном „102”.

  
Прочитано 1050 разів