Вівторок, 16 червня 2015 17:08

Крадіїв води каратимуть штрафами

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Як повідомив директор комунального підприємства «Уманьводоканал» Юрій Токарев, зранку 15 червня була скликана технічна нарада, на якій було прийнято рішення застосування погодинного графіка подання води для  мікрорайону Лисої Гори - по дві години зранку і увечері.

«Розумію, що це не цілодобове забезпечення водою, але поки що можливе лише таке вирішення, - пояснює Юрій Миколайович. - Відсутність води пов’язана перш за все із її несанкціонованим відбором деякими споживачами. Не далі як вчора виїжджали на вул. Панаса Мирного, де були здійснені два несанкціонованих врізання у водомережу для поливання городу».

Юрій Токарев зазначив, що відділу збуту КП «Уманьводоканал» дано доручення проводити перевірки з метою виявлення і ліквідації несанкціонованих під’єднань до системи водозабезпечення. У вихідні дні будуть організовані рейди із залученням технічних спеціалістів. Несанкціоновані врізання підлягають негайному від’єднанню. Крім того, нараховуються штрафи за незаконне користування водою, розмір яких залежить від діаметру труби, що була підведена до мережі. Наприклад, як пояснив Юрій Миколайович, якщо труба має діаметр 0,5 дюйма, то штраф складатиме близько 15 тис. грн.

«Совісні споживачі, які здійснили незаконне врізання в мережу, приходять до відділу збуту, укладають договори про реструктуризацію боргу, адже сума велика. А з особливо злісними розбираємося у судовому порядку», - зазначив директор КП «Уманьводоканал».

Також Юрій Токарев повідомив, що для цілодобового забезпечення мікрорайону Лисої Гори водою найближчим часом буде встановлено насосну станцію для підвищення тиску в мережі. Наразі узгоджується питання під’єднання насосної станції до системи енергозабезпечення. Тож, невдовзі за умови відсутності несанкціонованих під’єднань мешканці Лисої Гори матимуть воду в достатній кількості і в будь-який час.
Прочитано 1269 разів