Вівторок, 30 червня 2015 12:14

Уманські діти відпочили й оздоровилися в Литві

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

На пропозицію мера міста Радвілішкіс (Литва) з 14 по 21 червня 2015 року 12 дітей з Умані, в тому числі з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, дітей сімей учасників АТО та обдарованих дітей і 2 супроводжуючих були оздоровлені в таборі «Супермен 2015» на базі туризму і спорту «Наполеонас» під містом Шяуляй. Програма перебування була надзвичайно насичена спортивними змаганнями, творчими заняттями, навчальними тренінгами, походами та екскурсіями.

Наші діти продемонстрували досить високий рівень володіння іноземною мовою, гарну фізичну підготовку та високі інтелектуальні здібності. Не залишили байдужими литовців український танок та зворушлива пісня, виконані уманськими дітками в національному одязі. На знак подяки за теплий прийом і гостинність юні уманці вручили литовським друзям запашний український коровай.

Найприємнішими моментами для українських дітей були хвилини спілкування з однолітками англійською та литовською мовами. Це є хорошою мовною практикою для школярів.

По завершенню поїздки школярі зустрілися з виконуючим обов’язки міського голови Олександром Цебрієм і поділилися своїми враженнями про відвідини європейського міста.

Надалі у планах організувати співпрацю між навчальними, спортивними, соціальними закладами наших міст.

 

Довідка 5 жовтня 2013 року між містами Умань (Україна) і Радвілішкіс Литва) підписано Угоду про співпрацю та поріднення.

Цій події передували обміни делегаціями між нашими містами, участь у спільному дворічному проекті трьох міст Умань (Україна)- Гнєзно (Польща)-Радвілішкіс (Литва) художньо-фотографічному пленері у 2012 році і виставках, які представили його результати в 2013 році на тему: «Місто і його мешканці під час свят і відпочинку».

З 06 по 13 травня 2014 року делегація з нашого міста відвідала місто Радвілішкіс з метою участі у Святі цвітіння тюльпанів в маєтку Бурбішкіс, Радвілішського району, де на ярмарку міст-побратимів гідно представили наше місто. 






Прочитано 1227 разів