Вівторок, 30 червня 2015 17:07

З 01.07.2015 року внесено зміни при наданні пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


Які документи потрібно подати для оформлення пільг з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї?

Пільговики, до сукупного доходу сім’ї яких входять заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, доходи від підприємницької діяльності,  або до складу сім’ї яких входять працездатні особи, подають до управління праці  декларацію про доходи сім’ї пільговика за встановленою формою, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

Сім’ї, які складаються лише з непрацездатних осіб, та отримують пенсійні виплати та соціальні допомоги, декларацію про доходи не подають. Управління праці одержує від управління Пенсійного фонду України в м. Умань та Уманському районі дані  про суми пенсійних виплат і факт працевлаштування пільговиків та членів їх сімей.


Хто входить до складу сім’ї при розрахунку пільг з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї?

До членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать особи, на яких поширюються пільги, це: дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним.

  

Де взяти бланк декларації?

Бланк декларації можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення, електронний бланк розміщений на сайті управління.

На який термін надаються пільги з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї?

З 01.07.2015 року пільги надаються на термін 6 місяців.

Після закінчення шести місяців управління повторно визначає право пільговика на отримання пільг на наступний період.

 

Як визначається розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який дає право на отримання пільг?

Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу визначається шляхом ділення загальної суми грошових доходів кожного члена сім’ї пільговика за попередні шість місяців на 6 і на кількість членів сім’ї.

 

Який повинен бути розмір доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу?

Середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не повинен перевищувати величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, тобто1710 грн.

 

Яку відповідальність несе заявник, якщо надав недостовірну інформацію?

Сума пільги, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання пільговиком документів з недостовірними відомостями, повертається ним на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

У разі коли пільговик добровільно не повернув надміру перераховану (виплачену) суму пільги, питання про її стягнення вирішується у судовому порядку.
Прочитано 1648 разів