Середа, 01 липня 2015 11:54

Захист житлових прав дітей – одне із найважливіших питань у діяльності служби у справах дітей

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З метою попередження, недопущення неправомірних дій щодо майнових, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 30 червня службою у справах дітей Уманської міської ради спільно з прокуратурою м. Умані за участю опікунів, піклувальників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було проведено спільну нараду.

Як повідомив начальник служби у справах дітей Олександр Декарчук, на території міста в сім'ях опікунів, піклувальників проживає 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 27 дітей-сиріт, 53 дітей, позбавлених батьківського піклування. В місті налічується 3 сім'ї, де виховується 3 дітей, 8 сімей, де виховується по 2 дітей, 5 дітей, які перебувають під опікою, є дітьми-інвалідами.

З метою захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування службою справах дітей вирішується питання щодо призначення опікунів над житлом та майном дітей цієї категорії. Над нерухомим майном кожної дитини призначено опіку. Службою ведеться контроль за збереженням належного підопічним майна та житла. Опікуни щорічно подають до служби у справах дітей звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту майнових прав та інтересів підопічних. Ведеться реєстр житла, наявного у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На персоніфікованому обліку нерухомого майна перебуває 40 дітей, відсутнє житло у 52 дітей. Не допущено жодного випадку незаконного відчуження житла, майна дітей.

Цікавим та змістовим був виступ прокурора прокуратури міста Умані Лесі Пилипенко, яка ознайомила присутніх з нормами чинного законодавства щодо зазначеного питання, розповіла про права та обов’язки опікунів, піклувальників щодо захисту житлових, майнових прав підопічних, а також права дітей та про відповідальність за порушення закону.

Активну участь в обговоренні даного питання взяли опікуни, піклувальники. Їм було надано консультації, поради, роз’яснення щодо захисту житлових, майнових прав дітей.

 
Прочитано 1303 разів