Середа, 08 липня 2015 16:02

Брифінг начальника відділу освіти міської ради Нелі Ходаківської

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


Як зазначила Неля В’ячеславівна, яка обіймає посаду начальника відділу освіти з 12.02.2015 р., статут навчального закладу було затверджено у 2011 році. Відповідно до нього щороку рішенням виконавчого комітету міської  ради затверджується штатний розпис. Відповідальність за підготовку рішення несе начальник відділу освіти. Слід зазначити, що типовий штатний розпис школи-інтернату відрізняється від штатного розпису звичайної загальноосвітньої школи наявністю кваліфікованих працівників, які мають забезпечити, окрім надання педагогічних послуг, послуги з лікування та оздоровлення вихованців закладу.

За словами директора НВК «Загальноосвітня школа – інтернат І-ІІ ступенів – педагогічний ліцей» Майї Теличко, жодної зайвої копійки використано не було, адже педагогічний колектив й обслуговуючий персонал сумлінно працювали, виконували свої безпосередні обов’язки, забезпечуючи дітей необхідним доглядом.

Сесією Уманської міської ради від 29 квітня ц.р. було прийнято рішення про те, що відтепер школа-інтернат фінансуватиметься як загальноосвітня школа. Також у відповідність до вимого чинного законодавства приведено штатний розпис школи-інтернат. Ці заходи дадуть змогу до кінця поточного року зекономити 289 тис. грн.

Неля Ходаківська впевнена, що школу-інтернат як оздоровчий заклад необхідно зберегти, адже з огляду на події, що відбуваються на сході країни, кількість дітей, які потребують соціального захисту і надання оздоровчих послуг, з кожним днем зростає. Станом на 01.07.2015 р. в школі-інтернаті навчається 283 дитини, з них 7 із зони АТО.

На сьогодні відділом освіти направлено лист до Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА щодо створення санаторної школи-інтернату для дітей з вадами руху, яка могла б обслуговувати школярів Уманського куща, адже школа такого типу  функціонує лише у Черкасах. Також висловлено пропозицію з метою збереження закладу передати школу-інтернат на обласне забезпечення. При цьому будівлі і земля, які займає навчальний заклад, залишаться в комунальній власності. Наразі це питання розглядається.

 
Прочитано 1310 разів