Четвер, 23 липня 2015 10:02

В Умані урочисто відкрили біопаливні котельні в рамках проекту Програми розвитку ООН в Україні

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В рамках реалізації проекту Програми розвитку ООН "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі в Україні" 22 липня в загальноосвітній школі № 9 та дошкільному закладі № 21 м. Умані відбулося урочисте введення в експлуатацію котелень, що працюють на солом'яних пелетах.

В урочистій церемонії перерізання символічної стрічки взяли участь заступник Голови комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та наслідків Чорнобильської катастрофи, народний депутат України Олег Недава, заступник голови Черкаської облдержадміністрації Юрій Сас, голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, виконуючий обов'язки міського голови м. Умані Олександр Цебрій, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, директор ТОВ "Авер-Тех" Дмитро Муравський та директор Представництва Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра.

- Лише у квітні цього року між Уманською міською радою та Програмою розвитку ООН було підписано Меморандум про партнерство, а вже сьогодні, 22 липня, ми вводимо в експлуатацію дві котельні з трьох, безкоштовно наданих місту Умань в рамках проекту, - зазначив у своїй вітальній промові в.о. міського голови Олександр Цебрій. Він також підкреслив, що використання в якості палива солом'яних пелет дасть змогу зменшити витрати на опалення цих навчальних закладів у 2,2 рази у порівнянні з природним газом, а це понад 700 тис. грн. економії для міського бюджету.

Представники органів державної влади та Програми розвитку ООН в Україні, вітаючи уманчан з встановленням біопаливних котелень, наголошували на важливості використання біомаси рослинного походження як джерела теплової енергії з метою подолання газової залежності України. 
По завершенні урочистих церемоній учасники заходу відвідали уманське підприємство "Авер-Тех", де мали змогу ознайомитися з процесом виробництва біопаливних котлів та солом'яних пелет.

Довідково: щорічний потенціал України у виробництві соломи - 50 млн.тонн. Такої кількості соломи достатньо, аби замінити 21,5 млрд. м3 природного газу.

 

























Прочитано 1418 разів