Вівторок, 21 липня 2015 22:10

Про стан виконання 6-ї хвилі мобілізації в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

20 липня під головуванням заступника міського голови Людмили Кирилюк відбулась нарада з питань виконання мобілізаційних завдань в місті. На нараду були запрошені керівники військкомату, правоохоронних органів, управлінь, відділів, служб міської ради, виконавчих органів, представники бізнесу міста.

Відповідно до Указу Президента України з 19 червня 2015 року розпочато 6-у чергу мобілізації.

Про стан виконання мобілізаційного плану міста доповів виконуючий обов’язки військового комісара Уманського об’єднаного військового комісаріату Володимир Матвієнко. Він зазначив, що план виконання постачання мобілізаційних ресурсів 6-ї хвилі мобілізації по місту і району становить 190 осіб. Станом на 10 липня 2015 року оповіщенню про призов на військову службу підлягало 850 осіб, прибуло до військкомату  – 81 особа (це молоді люди, які отримали повістку особисто), пройшли медкомісію – 31 особа, з них: визнані придатними для служби – 13 осіб, непридатними – 18 осіб. Пішли служити 5 осіб. Головною причиною такої невтішної ситуації із виконанням мобілізаційного плану, за словами Володимира Матвієнка, є ухиляння призовників від виконання свого громадянського обов’язку, відмова керівників підприємств і навчальних закладів брати на себе відповідальність щодо вручення повісток своїм працівникам або студентам.

Під час наради було внесено пропозицію щодо посилення роботи з виконання мобілізаційних завдань з особами, які мають статус безробітного і перебувають на обліку в міському центрі зайнятості.

Підводячи підсумки наради, Людмила Кирилюк ще раз наголосила на важливості забезпечення мобілізаційного процесу та закликала докласти максимальних зусиль органам влади, керівникам підприємств, громадянам щодо виконання поставлених мобілізаційних завдань. 

 



Прочитано 1202 разів