Понеділок, 10 серпня 2015 17:16

Щодо питання забезпечення учасників АТО земельними ділянками

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

– Міська влада приділяє багато уваги вирішенню проблем, з якими стикаються  учасники АТО. Зараз одним з таких питань, яке потребує нагального вирішення, є забезпечення учасників АТО земельними ділянками. В мікрорайоні «Східний» для цих потреб планується виділити близько 60 ділянок розміром 0,09 га, – повідомив Олександр Цебрій.

Але спочатку необхідно дотриматися певних процедур відповідно до чинного законодавства.

Як зауважила Людмила Бондаренко, згідно із чинним генеральним планом в Умані майже немає вільних земельних ділянок, придатних для будівництва житлових та господарських будівель. Тому надання нових земельних ділянок можливе за наявності детального плану території.

За словами Людмили Бондаренко, детальний план мікрорайону «Східний» розміщений на офіційному сайті Уманської міської ради для ознайомлення, внесення пропозицій та зауважень щодо коригування. Громадські слухання щодо цього питання заплановані на 25 серпня. У разі схвальної резолюції слухань рішення про затвердження плану буде винесено на розгляд сесії міської ради.

– Зараз міською владою готується проект рішення про порядок постановки на облік громадян, які бажають отримати земельні ділянки, – зазначила Лідія Тарасюк. – Після затвердження міською радою детального плану мікрорайону «Східний» буде прийнято рішення зарезервувати ці ділянки виключно для учасників АТО, аби таким чином підтримати наших земляків, які воюють на сході України.

 











Прочитано 1170 разів