Вівторок, 18 серпня 2015 17:48

Будівництво квартальних котелень

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Олександр Володимирович зазначив, що централізованим опаленням в місті охоплено більше 70% житлового фонду. Теплова мережа вкрай зношена, через що відбуваються постійні пориви.

Ще у 2009 році Центральною енергосервісною компанією «ЕСКО – ЦЕНТР» спільно з консультантами Інституту місцевого розвитку була розроблена «Схема оптимізації теплопостачання м. Умань» та «Перспективний план розвитку системи теплопостачання м. Умань», затверджений рішенням Уманської міської ради від 15.12.2009 р. Саме цим планом передбачено закриття котельні по вул. Енергетичній шляхом будівництва квартальних котелень.

 У 2015 році з міського бюджету було виділено 3,5 млн. грн. на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво 18 квартальних котелень. Як наголосив очільник міста, наявність проектно-кошторисної документації є передумовою участі у державних та недержавних інвестиційних програмах, що дозволять збудувати котельні. На даний час вже розроблено 5 проектів, на що було використано 1368047,23 грн.

«Відхід від основної труби і будівництво квартальних котелень дасть змогу забезпечити якісне теплопостачання, зменшити витрати на транспортування теплоносія, а також дасть можливість не підвищувати тариф на теплопостачання,» - переконаний Олександр Цебрій. 

Прочитано 975 разів