Четвер, 20 серпня 2015 16:56

Шлях легалізації самочинного будівництва

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Зверніть увагу, що спрощений порядок прийняття в експлуатацію житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків, прибудов до них, громадських будівель I і II категорій складності, будівель і споруд сільськогосподарського призначення I і II категорій складності, який передбачений Наказом Мінрегіонбуду № 79 від 24.04.2015 року, діє тільки до 31 грудня 2015 року, тому поспішайте.

Для  того, щоб узаконити самочинне будівництво житлового будинку до 300 кв. м або господарської будівлі до 100 кв. м, слід зібрати такий пакет документів: заяву; два примірники заповненої декларації про прийняття об’єкту в експлуатацію; засвідчені у встановленому порядку копії документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розміщено об’єкт, та копію технічного паспорта (з відміткою про проведене технічне обстеження).

Зазначимо, порядком передбачена можливість використання технічних паспортів, складених до набрання чинності Порядку, а також звітів про проведення технічного обстеження, складених у період з 29 квітня 2013 року до набрання чинності вказаним Порядком.

Для легалізації будинку площею більше 300 кв. м.або іншого об’єктанеобхідно мати, окрім вже зазначених документів, ще і звіт про проведення технічного обстеження об’єкта з інформацією щодо можливості його надійної та безпечної експлуатації.

Тоді план ваших дій буде таким:

Ще раз підкреслимо, легалізувати самобуди 1992—2011 років за спрощеною процедурою буде можливо до кінця 2015 року. При цьому «будівельна амністія» не передбачає сплати штрафних санкцій.

 

Прочитано 1165 разів