Четвер, 27 серпня 2015 10:22

Повідомлення про оприлюднення результатів громадських слухань

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Участь в громадських обговореннях прийняло 27 мешканці міста, серед яких були присутні члени виконавчого комітету міської ради, представники управлінь та відділів міської ради та замовники проектних робіт.

Громадські обговорення складалися з доповідей в.о. міського голови Цебрія О.В., начальника управління містобудування та архітектури Лісаченка В.М. та автора проекту Прищепова В.О., коментарів та відповідей на запитання громадськості.

За результатами проведення громадських обговорень було схвалено Проект  щодо затвердження змін до детального плану території мікрорайону «Східний» з метою розміщення житлової та громадської забудови.

Результати громадських обговорень оформлені протоколом громадських слухань.

 

ПРОТОКОЛ

проведення громадських слухань з обговорення

внесення змін до детального плану

території мікрорайону «Східний»

25 серпня  2015 р.                                                         м. Умань, сесійна зала

                                                                                          міської  ради

ПРИСУТНІ:

Учасники громадських слухань, члени територіальної громади у кількості  27 осіб, в т.ч.:

- члени виконавчого комітету міської ради;

- представники управлінь та відділів міської ради:

економічного відділу ( Кузан А.Є. );

загального та організаційного відділів;

представники управління   праці  та соціального  захисту населення;

-  замовники проектних робіт.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про обрання секретаря слухань  та лічильної комісії.
  2. Про затвердження порядку денного та регламенту слухань.
  3. Про розгляд  та обговорення проекту детального плану території.

Цебрій О.В.:Шановні учасники громадських слухань!

Відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сьогодні ми проводимо громадські слухання з метою обговорення внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний».

На громадських слуханнях присутні 27 членів територіальної громади міста Умань.

         Для підготовки протоколу нам необхідно обрати секретаря громадських слухань і лічильну комісію. По питанню секретаря, у кого які будуть пропозиції?

Із зали: пропозиція обрати секретарем громадських слухань Кузана А.Є.

Цебрій О.В. Більше пропозицій не має?

(Ставиться на голосування)

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» -   10 

«Проти»  -  ­­­­­­­­__-__

«Утримались» – __-__

УХВАЛИЛИ: обрати секретарем Кузана А.Є.

Цебрій О.В.При проведенні громадського слухання які будуть пропозиції щодо кандидатури для підрахунку голосів.

Із зали:

-         Кістол О.С.

(Ставиться на голосування)

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 12

«Проти» - __-__

«Утримались» – __-__

-         УХВАЛИЛИ: обрати для підрахунку голосів Кістол О.С.

Цебрій О.В. Названі кандидатури прошу зайняти місця.

Цебрій О.В. Для проведення громадського обговорення пропоную затвердити регламент проведення громадських слухань:

Для доповіді – до 10 хв.

Для виступів – до 5 хв.

Для довідок – до 2 хв.

Обговорення провести за 1 годину без перерви.

Немає заперечень? Якщо є запитання чи пропозиції можна передавати в письмовому вигляді та задавати усно.

Цебрій О.В. повідомив, що метою проведення громадських слухань є залучення громадян до обговорення внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний».

Цебрій О.В. Сьогодні ми будемо розглядати внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний», з метою виділення земельних для учасників АТО.

Пропоную спочатку розглянути запропонований проект детального плану зі змінами, а потім поставити на голосування текст резолюції.

(Ставиться на голосування)

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» - 15

«Проти» - __-__

«Утримались» – __-__

Цебрій О.В.Переходимо до розгляду питання. Прошу до слова начальник управління містобудування та архітектури Лісаченко В.М..

Слухали:

Лісаченко В.М.На сьогоднішній день Законом України «Про регулювання містобудівної документації» встановлені правові та організаційні основи містобудівної діяльності спрямовані на забезпечення  сталого розвитку територій   з  урахуванням  державних,  громадських  та приватних інтересів. 

       Підставою для внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний», з метою виділення земельних ділянок для учасників АТО є рішення Уманської міської ради від 02.06.2015 року № 3.12-70/6 «Про внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний».

Війна ніколи і нікому не приносила щастя, від неї завжди страждали люди. Так сталося, що на початку ХХІ століття у багатьох куточках Землі не затихають війни, які приносять народам багато горя. На жаль, не стала винятком і українська земля. Сьогодні, на сході, у Донецькій та Луганській областях іде не проголошена війна.

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

Питання надання земельних ділянок військовослужбовцям та іншим учасникам бойових дій, які беруть участь в антитерористичній операції і захищають територіальну цілісність України, є вкрай важливим для суспільства. Передусім, виділення земельних ділянок таким категоріям громадян можна вважати одним з видів державної підтримки.

Соціальна ініціатива з боку держави забезпечити земельними ділянками учасників АТО (членів їх сімей) є благородною, проте реалізація на практиці учасниками АТО свого права на безоплатну приватизацію земельних ділянок зазнає певних труднощів, нові земельні ділянки придатні для будівництва житлових чи господарських будівель відсутні. Розглядались всі можливі варіанти розміщення ділянок в межах міста, Уманська міська рада виходила з пропозицією до райдержадміністрації з пропозицією розміщення житлового масиву на прилеглій до міста території.

Незважаючи на те, що план зонування міста Умань перебуває у стадії розробки, за ініціативою в.о. міського голови Олександра Цебрія, Уманською міською радою 02.06.2015 року прийнято рішення Про внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» з метою розміщення житлової та громадської забудови. 

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання нових земельних ділянок можливе при наявності плану зонування або детального плану території.

Детальний план території уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток території. Детальний план території визначає принципи планувально-просторової організації забудови, функціональне призначення, режим та параметри забудови східного мікрорайону, розподіл територій згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами та містобудівні умови та обмеження. Затвердження детального плану дасть можливість надати 64 ділянки для будівництва жилих будинків вже сьогодні (тобто після затвердження детального плану) та 140 ділянок на перспективу.

Відповідно до чинного законодавства проект детального плану для ознайомлення був оприлюднений на сайті міської ради та в управлінні містобудування та архітектури. Інформація про можливість ознайомлення з детальним планом і подання пропозицій та зауважень до детального плану була розміщена в засобах масової інформації.

За період обговорення зауважень та пропозицій до проектної документації детального плану території не надходило.

Замовником детального плану є Уманська міська рада. Розробником - робоча група під керуванням приватного підприємця Прищепова Валерія Олександровича. Фінансування робіт з розробки документації здійснювалось за бюджетні кошти.

Цебрій О.В.    (Після закінчення   доповіді). Є запитання до доповідача?

 

Виступили:

Цебрій О.В. В зв’язку з закінченням обговорення змін до детального плану мікрорайону «Східний», нам необхідно прийняти резолюцію.

 (ставиться на голосування)

ГОЛОСУВАЛИ:

 «За» - 18

«Проти» - __-__

«Утримались» - __-__

УХВАЛИЛИ: затвердити резолюцію (проект резолюції додається)

Цебрій О.В. Питання, яке виносилось на громадське слухання розглянуте. Зміст прийнятої резолюції довести до депутатів міської ради, керівників виконавчих органів міської ради для подальшого розгляду та оприлюднити їх в ЗМІ.

Текст резолюції громадських слухань –   додається.

Голова громадських слухань                                                         О.В.Цебрій

Секретар громадських слухань                                            А.Є.Кузан

                                     

                               

Додаток

до протоколу громадського слухання з  обговорення внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний»

Резолюція

проведення громадського слухання з 

обговорення внесення змін до детального плану

території мікрорайону «Східний»

25.08.2015р.                                                                                     м. Умань

       Ми, представники Уманської міської територіальної громади за підсумками громадського слухання щодо розгляду проекту «Внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» не заперечуємо проти позиції міської ради, її виконавчих органів щодо його погодження та винесення на розгляд сесії міської ради.

Доручаємо управлінню містобудування та архітектури Уманської міської ради:

Довести зміст цієї резолюції до депутатів міської ради, керівників виконавчих органів міської ради для розгляду та оприлюднити текст резолюції в засобах масової інформації.

Голова громадських слухань                                                         О.В.Цебрій

Секретар громадських слухань                                            А.Є.Кузан

Прочитано 1145 разів