Середа, 02 вересня 2015 10:29

Майбутнє України в єдності, соборності демократичної держави

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Викладач кафедри економічної теорії, кандидат економічних наук Алла Ревуцька розпочала першу лекцію для студентів 2 та 4 курсів факультету економіки і підприємництва привітанням з новим навчальним роком.

Алла Олександрівна  донесла до студентської аудиторії її тему – «Майбутнє України в єдності, соборності демократичної держави» та разом зі студентами пригадала державну символіку України: присутні дізналися про історичні витоки Державного Гімну, жовто-блакитного стягу, герба, який уособлює волю, злагоду і добро, та Конституції України.

Викладач показала студентам книгу «Небесна Сотня», що є посвятою учасникам Революції Гідності, які віддали найцінніше – своє життя за нашу безпеку. Книга – німе нагадування нам, живим, про те, якою ціною здобувається свобода і незалежність держави.


Учасники заходу вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні АТО хвилиною мовчання.



Організатор заходу представила гостей, які прийшли поспілкуватися зі студентами:

  • волонтери штабу «До перемоги» Інна Безпалько та Руслана Мельник;

військові:

  • батальйону «Золоті ворота» Олександр Власик;
  • батальйону «Черкаси» Андрій Бень;
  • батальйону «Айдар» Богдан Філіп;
  • військової розвідки  Станіслав Майборода.

Волонтери повідомили студентам про роботу волонтерського центру, розповіли про поїздки в зону АТО, які також ризиковані, адже  ці прості жінки їдуть у саме пекло бою.

Інна Безпалько та Руслана Мельник  поділилися наболілим, донесли інформацію про будні солдатів на передовій та запросили молодь до співпраці, адже зараз, як ніколи, важлива будь-яка допомога армії.

Студенти отримали відповіді на запитання, які їх хвилювали, дивилися на героїв зачарованими очима, адже перед ними сиділи військові, які, долаючи всі негаразди, мають незламний героїчний дух, якого нікому і ніколи не зламати.

  

На згадку, як оберіг, представники студентства подарували захисникам жовто-блакитний прапор із найщирішими побажаннями, серед яких – з молитвою в серці писали найсокровенніше: «Повертайтесь живими!»

І зіллялися воєдино слова невмирущого Гімну України, який співали всі, в унісон, стоячи.

Ми пишаємося вами, хто спить в окопах, на сирій землі, кому часом бракує води і їжі, але з честю і гідністю захищає наше мирне життя, наш спокій.

Низько вклоняємося вам, наші Герої!


Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів

за матеріалами сайту http://www.udau.edu.ua

Прочитано 1103 разів