Середа, 02 вересня 2015 17:29

В Умані відзначили 70-у річницю завершення Другої світової війни

Оцініть матеріал!
(0 голосів)


На знак вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні відбулося урочисте покладання вінків та квітів до підніжжя обеліску Слави. У заході взяли участь керівництво міста, ветерани, студенти та небайдужі уманчани.
Продовжились заходи в Уманському краєзнавчому музей, де відбулась зустріч з ветеранами війни.
- Уманщина подарувала світу 15 Героїв Радянського Союзу. Серед них і Герой України – Кузьма Миколайович Дерев’янко, який 2 вересня 1945 року від імені Радянського Союзу на борту американського лінкора «Міссурі» в Токійській затоці підписав Акт про капітуляцію мілітаристської Японії. Ця історична дата і стала днем закінчення Другої світової, - зазначила у своєму виступі заступник міського голови Людмила Кирилюк. Людмила Миколаївна подякувала ветеранам за їх неоціненний подвиг і побажала здоров’я, довголіття і миру.

Заступник міського голови вручила подарунки ветеранам, які брали участь у бойових діях під час війни з Японією: Білоусу Василю Кузьмовичу, Мигушу Федору Дмитровичу і Петренку Георгію Григоровичу.
Відзнаки Президента України – медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників» отримали ветерани Другої світової війни: Артеменюк Віталій Іванович, Артемов Василь Антонович, Артемова Інна Олександрівна, Гловацький Віктор Степанович, Епштейн Карл Йосипович, Калієвський Петро Михайлович, Лещенко Віра Ісаківна, Нікішин Федір Петрович, Рисенко Василь Якович, Руденко Василь Андрійович.
По закінченню зустрічі на усіх бажаючих чекала екскурсія експозицією краєзнавчого музею. Найбільшу увагу привернув історичний експонат - персональна ручка генерала армії Кузьми Дерев’янка, якою він підписав акт про капітуляцію Японії.

 




Прочитано 1488 разів