Середа, 09 вересня 2015 14:39

Брифінг в.о. міського голови Олександра Цебрія

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Проблема виникла у зв’язку з тим, що представники релігійної громади «Уманська єврейська асоціація» облаштували наметове містечко не тільки в межах приватної земельної ділянки, а й на самовільно захопленій прибережній території річки Уманка.

Як зазначив Олександр Володимирович, питання порушення чинного законодавства України  з боку представників «Уманської єврейської асоціації» піднімалося ще півтора роки тому на різних рівнях, в тому числі під час нарад в облдержадміністрації за участю очільника області та Посла Держави Ізраїль в Україні. Міська влада неодноразово зверталась до представників релігійної громади та офіційних осіб Держави Ізраїль  з вимогою привести функціонування наметового містечка до норм чинного законодавства України. Як шлях вирішення проблеми було запропоновано розробити проект благоустрою території з зазначенням її функціонального призначення, з подальшим  його погодженням та затвердженням міською владою.

За словами Олександра Цебрія, кульмінація конфлікту виникла, коли було збудовано намет на самовільно захопленій території. Працівниками Інспекції з благоустрою було складено припис щодо усунення порушень чинного законодавства України шляхом демонтажу цих споруд протягом наступних декількох днів.

Проте громадські активісти вирішили самостійно розв’язати це питання, демонтувавши огорожу наметового містечка.

На сьогодні ситуацію з наметовим містечком врегульовано. Силами представників хасидів намет, розташований на захопленій території, демонтовано. Про це було домовлено під час зустрічі Олександра Цебрія з представниками паломників-хасидів та громадськими активістами.

Підсумовуючи вище сказане, Олександр Цебрій наголосив, що Україна -  європейська держава, яка цінує верховенство права, а тому закон для всіх один - як для громадян України, так і для іноземців.

Під час брифінгу очільник міста також розповів про організацію торгівлі продовольчими та промисловими товарами в районі масового перебування паломників-хасидів. Такі ярмарки будуть функціонувати за адресами: вул. Пушкіна, 23 – вул. С. Перовської та вул. Челюскінців. На цей час 65 осіб, які подали заяви на  здійснення торгівлі у зазначених місцях, сплатили понад 153 тис. грн. на рахунок КП «Комунальник», яке визначено уповноваженим з питань організації та проведення ярмарку.

Довідково: вартість одного торгового місця

вул. Пушкіна, 23 – вул. С. Перовської - 2 405 грн.,

вул. Челюскінців – 1 433 грн.

Прочитано 956 разів