Вівторок, 22 вересня 2015 11:52

Презентація збірки «Постріли слів»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В презентації взяли участь викладачі та студенти УДПУ, письменники Уманщини, бібліотечні працівники міста, учасники АТО.

На початку зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, всіх, хто віддав своє життя за честь і гідність, за Батьківщину та увійшов у безсмертя.

Серед авторів – корінні уманчани та ті, для кого місто стало рідним лише на час навчання чи роботи. Є серед авторів і такі, кого життя змусило покинути окупований Донбас та перебратись до Умані, як то один із упорядників книги – професор Уманського національного університету садівництва Юрій Кисельов.

Книга вміщує тексти про події Майдану, гібридної війни, яку офіційно називають АТО, про героїзм наших воїнів, про жіночий, материнський біль, про Батьківщину, зраду і сподівання миру, про козацьку славу та звитягу в минулі віки і сьогодні. Є в збірці й доволі суперечливі тексти, оцінку яким повинен дати виключно читач.

Про проведену роботу з упорядкування збірки розповіла Софія Кримовська, відома уманська поетеса, член міського літературного об’єднання «ЛІТо».

Про важливість цієї збірки щодо патріотичного виховання населення в своєму виступі наголосила голова міського літературного об’єднання «ЛІТо», письменниця та громадська діячка Ніна Степанівна Михайлова.

Свої вірші під час презентації читали: Людмила Ситник, Юрій Кисильов, Анатолій Карасевич, Олена Хрипун, Тетяна Альмужна, Софія Кримовська та Ніна Михайлова.

Незважаючи на те, що книга «Постріли слів» щойно побачила світ, вона вже знайшла свого читача. Поетичні твори, які увійшли до збірки, прочитали вихованці театру «Золотий ключик» Уманського міського Будинку культури ім. Ю.Смолича Єлизавета Черепньова, Олексій Кравчук та Юлія Расулова .

Маємо велику надію, що книга знайде відгуки у серцях і думках уманчан.

Прочитано 1306 разів