Середа, 30 вересня 2015 09:53

30 вересня - День усиновлення

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства.

Доброта і любов - головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти - це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам'ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них - наша спільна задача, обов'язок міста, суспільства, держави.

Кожного дня все більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, обділених долею. Реальним свідченням дієвої уваги нашої держави до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків, є підтримка сімейних форм виховання.

Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Внаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає сином чи донькою.

Кількість українців, які бажають усиновити дитину зростає. В Умані проживає 40 сімей, де виховується 41 усиновлена дитина.У 2015 році в нашому місті усиновлено 2 дітей.

Традиційно вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення. Але це також вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.

Усиновлення — це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого. І тому саме в цей день хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже бути батьками — це один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але водночас найбільш цікавий та гідний старань.

І якщо у вас виникло бажання взяти дитину у родину, в цьому вам допоможуть спеціалісти служби у справах дітей Уманської міської ради за адресою: м.Умань, вул. Леніна, 31. 4-07-60.

 

Прочитано 1129 разів